ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Ισόβια για τους διακινητές μεταναστών (video)

Καμμένος: Ισόβια για τους διακινητές μεταναστών (video)

Την άποψη ότι το μεταναστευτικό είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα όχι μόνο ελληνικό, εξέφρασε σήμερα, Τρίτη (14/04/2015) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος μιλώντας στον ΑΝΤ 1 τόνισε πως πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο για τους διακινητές και να ασκείται σε βάρος τους ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Την ίδια στιγμή εκτίμησε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών και απέρριψε ως λύση για το ζήτημα τη δημιουργία χώρων υποδοχής σε εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα στα νησιά, καθώς όπως υπογράμμισε κάτι τέτοιο θα επιδεινώσει το πρόβλημα και θα αυξήσει την εισροή μεταναστών στο ελληνικό έδαφος.

Ο ίδιος τόνισε ότι το μεταναστευτικό δεν είναι μόνο ελληνικό ζήτημα, αλλά ευρωπαϊκό, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο της Τουρκίας από την οποία ξεκινούν οι διακινητές για να μεταφέρουν τους μετανάστες στη χώρα μας. «Η ΕΕ πρέπει να πιέσει την Τουρκία να εφαρμόσει όσα έχει συμφωνήσει για τους πρόσφυγες» τόνισε, αναφέροντας ότι όσοι μπαίνουν στην Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέφονται άμεσα στη χώρα από όπου ήρθαν, προσθέτοντας ότι για τους διακινητές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ισόβια κάθειρξη.

Ωμή παρέμβαση από την Ευρώπη στα εσωτερικά τη χώρας

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που θέλουν τους ευρωπαίους εταίρους να είναι δυσαρεστημένοι με τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για ωμή παρέμβαση της Ευρώπης στο εσωτερικό της χώρας που προσβάλει τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα, αλλά και την ίδια την Ευρωζώνη.

«Είναι πρωτοφανές να βλέπουμε θεσμικούς παράγοντες ιδιαίτερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επεμβαίνουν στα εσωτερικά μίας χώρας. Και να υποδεικνύουν ποιοι θα πρέπει να κυβερνούν» ανέφερε συγκεκριμένα, ενώ ξεκαθάρισε πως από την αρχή είχαν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν σε μία κυβέρνηση που θα καταργήσει τα μνημόνια.

«Οι παρεμβάσεις οι οποίες γίνονται ανοιχτά δείχνουν ότι είχαν άλλους σχεδιασμούς τις οποίες και χαλάσαμε» κατήγγειλε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υποστήριξε ότι η Ευρώπη των εθνών – κρατών μετεξελίσσεται σε μία Ευρώπη που θέλει η Γερμανία να έχει την επικυριαρχία.

Δεν θα υπογράψουμε νέο μνημόνιο

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει νέο μνημόνιο και ότι δεν παρθούν νέα μέτρα.

"Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συνεχίσει την πολιτική της ύφεσης και της εξαθλίωσης των Ελλήνων. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω και να ακολουθήσουμε τις απειλές που δεχόμαστε από μέσα" υποστήριξε συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Σχετικές ειδήσεις