ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμετανόητα προκλητικός ο Φίλης: Χαρακτηρίζει τη γενοκτονία των Ποντίων «στερεότυπο»

Αμετανόητα προκλητικός ο Φίλης: Χαρακτηρίζει τη γενοκτονία των Ποντίων «στερεότυπο»

Συνεχίζει να προκαλεί ο υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος χαρακτήρισε αυτή την φορά την γενοκτονία των Ποντίων «στερεότυπο» που κρατάει την χώρα πίσω.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Φίλης και μετά από όλη την κατακραυγή και «θύελλα» που ξέσπασε από τις δηλώσεις του, για την γενοκτονία των Ποντίων μίλησε για αναζωπύρωση του εθνικιστικού λόγου και στερεότυπα που κρατούν την χώρα πίσω.

«Είναι αλήθεια ότι είναι πολλές οι περισπάσεις που δεν μας επιτρέπουν να σκεφτούμε με εύλογο τρόπο τα προβλήματα... Συνεχώς μπροστά μας ορθώνονται παλαιότερα και νέα στερεότυπα που έχουν κρατήσει τη χώρα μας σε μια ζωή χαμένων ευκαιριών. Τέτοια είναι μια αναζωπύρωση του εθνικιστικού λόγου, τα ζούμε καθημερινά δυστυχώς, και ως υποτίθεται παρηγορητικό λόγο στις στιγμές της κρίσης», είπε ο υπουργός Παιδείας κατά την ομιλία του στο ΕΚΠΑ.

Μάλιστα στην εκδήλωση πήρε τον λόγο και η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σια Αναγνωστοπούλου, η οποία παρευρισκόταν εκεί και πήρε το μέρος του Νίκου Φίλη λέγοντας, «Βλέπουμε φαινόμενα που φτάνουν στα όρια του χουλιγκανισμού όταν τολμήσει ένας άνθρωπος να πει το οτιδήποτε, από τον πιο απλό πολίτη έως κάποιον που έχει θεσμικό ρόλο να πει κάτι που θα μπορούσε όχι να υιοθετηθεί αλλά να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για περαιτέρω συζητήσεις» τόνισε η Σία Αναγνωστοπούλου.

Σχετικές ειδήσεις