ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακυρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ

Ακυρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ

Οι εξελίξεις με την έρευνα για «προδοσία» που ανακοίνωσε η Νάνσι Πελόζι ανέτρεψαν το πρόγραμμα του Ρεπουμπλικανού προέδρου. Το πρωί το ραντεβού του πρωθυπουργόυ με τον Ερντογάν.

Μετά τις εσωτερικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, με το αίτημα των Δημοκρατικών για την καθαίρεση του Ντόναλτ Τραμπ, και τις αλλαγές στο πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου, ακυρώθηκε η προγραμματισμένη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης η πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ανακοίνωσε απόψε ότι θα ξεκινήσει έρευνα με το ερώτημα της καθαίρεσης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Οι δύο ηγέτες ήταν προγραμματισμένο να συναντηθούν στις 18.30 ώρα Νέας Υόρκης (σ.σ. 01:30 τα ξημερώματα Τετάρτης ώρα Ελλάδας).

Στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, οι δύο ηγέτες θα είχαν την ευκαιρία να επαναβεβαιώσουν τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών καθώς και να συζητήσουν για τη συνεχιζόμενη διαδικασία εμβάθυνσης των εξαιρετικών διμερών -πολιτικών και οικονομικών- σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όλα αυτά όμως πήραν αναβολή μετά τις καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Σήμερα το πρωί στις 09:45 (ώρα Νέας Υόρκης), ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σε πολιτική κρίση μπαίνουν οι ΗΠΑ

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε ότι η Βουλή ξεκινά μια επίσημη έρευνα σε βάρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με το ερώτημα της παραπομπής, δηλώνοντας ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Η Βουλή, όπου την πλειοψηφία κατέχουν οι Δημοκρατικοί, θα εξετάσει αν ο Τραμπ επιδίωξε τη βοήθεια της Ουκρανίας για να δυσφημίσει τον Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020.

«Συνεπώς, σήμερα, ανακοινώνω ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων προχωρά προς μια επίσημη έρευνα παραπομπής», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής, Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι.

«Ο πρόεδρος πρέπει να λογοδοτήσει. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», πρόσθεσε.

Λίγο νωρίτερα, η Πελόζι κατηγόρησε τον επικεφαλής της υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών (DNI) Τζόζεφ Μαγκουάιρ ότι, κατ' εντολή της κυβέρνησης Τραμπ, παραβιάζει τον νόμο επειδή δεν παραδίδει στο Κογκρέσο την καταγγελία που έκανε ένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, μέλος και ο ίδιος μιας υπηρεσίας πληροφοριών. Απέφυγε όμως να διευκρινίσει ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειές της.

Η καταγγελία αυτή υποβλήθηκε τον Αύγουστο και αφορούσε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε στα τέλη Ιουλίου ο Τραμπ με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ανοησίες ενός Κυνηγιού Μαγισσών» απαντά ο Αμερικανός πρόεδρος

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της Πελόζι, ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, χαρακτηρίζοντας την απόφαση για την έναρξη έρευνας «ανοησίες ενός Κυνηγιού Μαγισσών».

«Μια τόσο σημαντική ημέρα στα Ηνωμένα Έθνη, τόση πολύ δουλειά και τόση επιτυχία, και οι Δημοκρατικοί αποφάσισαν σκοπίμως να την διαλύουν και να την απαξιώσουν με περισσότερες έκτακτες ειδήσεις με ανοησίες ενός Κυνηγιού Μαγισσών», είπε ο Τραμπ στο twitter.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ