ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή – Παπαγγελόπουλος: Ρίχνετε λάσπη σε μένα μήπως και αφήσετε λεκέ στον Τσίπρα

Βουλή – Παπαγγελόπουλος: Ρίχνετε λάσπη σε μένα μήπως και αφήσετε λεκέ στον Τσίπρα

Για πολιτική σκευωρία που εκδικητικά στρέφεται σε βάρος του προκειμένου να τον εξουδετερώσουν έκανε λόγο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για το ρόλο του στην υπόθεση Novartis.

«Βομβαρδίζομαι από ψευδείς συκοφαντίες εδώ και καιρό. Είμαι θεσμικός άνθρωπος και δεν έχω απαντήσει δημόσια. Όμως σήμερα μου δίνεται η ευκαιρία να απαντήσω ποιοι είναι οι σκευωροί και οι συκοφάντες», είπε κατά την έναρξη της ομιλία του ο κ. Παπαγγελόπουλος, τονίζοντας πως σήμερα οι κατήγοροι θα μετατραπούν σε κατηγορούμενοι.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως θα υπερασπιστεί το συμφέρον πολιτικής και της Δικαιοσύνης, θα αποκαλύψει τους προτεργάτες και συνενόχους με ονόματα και διευθύνσεις της εγκληματικής οργάνωσης που θέλει να συγκαλύψει τις ευθύνες της και να τον εκδικηθεί.

«Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν πρόσωπα από διάφορους χώρους. Έχω συγκεντρώσει πλήθος δημοσιευμάτων που προαναγγέλουν την ποινική μου δίωξη. Γράφουν σε εβδομαδιαίες εφημερίδες ή λένε σε εκπομπές χυδαία ψέματα. Επικαλούνται πρακτορηλίκια με παρακολουθούν δημοσιεύουν φωτογραφίες από κοινωνικές εκδηλώσεις ότι δήθεν στήνω σκευωρίες εκεί. Μα τι σόι σκευωρός είμαι όταν συγκεντρώνω συνεργάτες μου σε μαγαζί της Κηφισιάς όπου βρίσκονται και στελέχη της ΝΔ. Μάλλον δεν είμαι σκευωρός. Βλάκας είμαι», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Δ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι θα ζητήσει την προστασία του και την προστασία της οικογένειας του και της Δικαιοσύνης από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μόλις ξεκινήσει το έργο της η ειδική επιτροπή.

«Αν ήμουν σκευωρός δεν θα είχα φροντίσει να εξασφαλίσω κάποιου είδους ασυλία; δεν θα είχα βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής;», αναρωτήθηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος και τόνισε ότι δεν άκουσε κανένα στοιχείο εναντίον του, παρά μόνο εκθέσεις ιδεών. Χαρακτήρισε σαθρή την πρόταση των 30 βουλευτών της ΝΔ, για την οποία τόνισε ότι από την ίδια την πρόταση, προκύπτει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η πολιτική του δίωξη, η εξόντωση και η σε βάρος του πολιτική σκευωρία.

Ο ίδιος κάλεσε τη Βουλή να τον παραπέμψει, αλλά ζήτησε πρώτα να τον ακούσει και το ίδιο κάνει και ο ελληνικός λαός. «Αναζητούν εναγωνίως ψευδομάρτυρες ιδίως από τον χώρο της δικαιοσύνης για να συγκροτήσουν την εγκληματική τους οργάνωση. Για ποιο τεκμήριο αθωότητας μιλάμε; Αυτό που στην περίπτωσή μου ασελγούν βάναυσα; Για όλα φταίει ο Ρσπούτιν, ξυρίζουν τον Ρασπούτιν, στα κάγκελα ο Ρασπούτιν».

Θα πάω στον Άρειο Πάγο

Ο κ. Παπαγγελόπουλος διεμήνυσε πως όταν ξεκινήσει η προανακριτική τα στοιχεία θα τα πάει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να ζητήσει την προστασία του. «Εγώ δεν έχω να χάσω τίποτα. Δεν είχα ούτε έχω φιλοδοξίες. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι είμαι απλός και ήσυχος άνθρωπος αλλά ξέρουν ότι θα συγκρουστώ αν θεωρήσω ότι απειλούμαι. Αλήθεια αν ήμουν σκευωρός δεν θα αναζητούσα την ασυλία μου. Ο Τσίπρας δεν θα με προστάτευε λίγο;», σημείωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε:

«Για ποια ηθική αυτουργία κατηγορούμαι; Δεν έχει ασκηθεί καν φυσική αυτουργία. Ποια η ψευδορκία; Ούτε ονόματα ενδεχόμενων φυσικών αυτουργών δεν υπάρχουν. Είναι προφανές ότι προσπαθείτε να εκβιάσετε την απόφαση των εισαγγελικών αρχών. Για πρόκληση και προσφορά για τέλεση αξιόποινων πράξεων με κατηγορείται. Σε ποιον υποσχέθηκα ή έδωσα αμοιβή; Από ποιο στοιχείο της δικογραφίας προκύπτει ότι έδωσα αμοιβή σε κάποιον; Επιπλέον αναφέρετε ότι οι εισαγγελείς διαβίβασαν την δικογραφία χωρίς αξιολόγηση δηλαδή χωρίς να αναφέρουν αδίκημα. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι μάρτυρες που κατέθεσαν στον εισαγγελέα (Στουρνάρας, Βενιζέλος, Σαμαράς) δεν αναφέρουν κάτι εις βάρος μου», σημείωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Ο ίδιος ανέφερε πως ο κ. Στουρνάρας στην από 23.9.2019 κατάθεσή του λέει ότι δεν γνωρίζει αν υπήρχε παρέμβαση κάποιου στα καθήκοντα των εισαγγελέων, ενώ, ο κ. Λοβέρδος δεν υπέβαλε μήνυση σε βάρος του αλλά στους προστατευόμενους μάρτυρες και στον αρμόδιο εισαγγελέα. Επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρει ότι έχει σημειωθεί σωρεία παραλήψεων από την έρευνα εισαγγελέων θεωρεί ότι αυτό είναι αποτέλεσμα πολιτικής καθοδήγησης. Ο κ. Βενιζέλος στο υπόμνημα αναφέρεται σε δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα που κατά την άποψή του εμφανίζουν επίταση του δόλου από τον πρώην πρωθυπουργό. Από την 2η κατάθεση της κυρίας Ράικου, λέει ότι δεν μπορεί να γνωρίζει πως παρενέβαινα στα καθήκοντα Τουλουπάκη.

«Τα βάζετε με μένα, μπας και αφήσετε λεκέ στον Τσίπρα»

Ο κ. Παπαγγελόπουλος μίλησε ξανά για πολιτική του δίωξη που έχει ως απώτερο στόχο να χτυπήσει τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Μετά από όλα αυτά είναι κανείς που δεν καταλαβαίνει ότι όλα αυτά είναι πολιτική δίωξη σε εμένα και στον Τσίπρα. Δεν τολμάτε να τα βάλετε μαζί του. Τα βάζετε με εμένα μπας και αφήσετε κανένα λεκέ στον Τσίπρα. Κατηγορητήριο χωρίς τόπο και χρόνο που δεν συντάσσεται ούτε από τον πιο άσχετο πάρεδρο. Αλλά και αν συνταχτεί θα ακυρώνονταν. Εσείς όμως θα το κάνετε γιατί θέλετε να πάτε έως τέλους», είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο ίδιος διεμήνυσε πως θα ζητήσει από σήμερα και θα το κάνει και στην προανακριτική να έρθουν όλες οι σχετικές δικογραφίες.

ΔΕΙΤΕ LIVE: