ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης - Τραμπ: Οι πρώτες εικόνες από τη συνάντησή τους (pics&vid)

Μητσοτάκης - Τραμπ: Οι πρώτες εικόνες από τη συνάντησή τους (pics&vid)

Λίγα λεπτά με τις 9 το βράδυ (ώρας Ελλάδος) την Τρίτη (07/01), ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Φλόριντα, χθες και προχθές, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι ο πιο αξιόπιστος και πιο προβλέψιμος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών εντός ΝΑΤΟ.

Οι πρώτες εικόνες της συνάντησής τους

Ο Ντόναλντ Τραμπ μαζί με την Μελάνια Τραμπ υποδέχτηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Μαρέβα Μητσοτάκη στα σκαλιά του Λευκού Οίκου. Και οι τέσσερις ήταν ευδιάθετοι και χαμογελαστοί.

Δείτε τις εικόνες στη gallery:

Σημειώνεται πως στη συνάντηση από αμερικανικής πλευράς θα είναι παρών, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και οι υπουργοί Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος.

Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται τον Λευκό Οίκο σε μια συγκυρία που, όπως έχει τονίσει, οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο που ήταν ποτέ. Τόσο η ψήφιση του Eastmed Act από το Κογκρέσο και η υπογραφή του από τον Αμερικανό Πρόεδρο, όσο και οι θέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ εναντίον της δήθεν συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης ενισχύουν τις ελληνικές θέσεις, την ώρα που η Τουρκία έχει οδηγηθεί, όπως έχει σημειώσει ο κ. Μητσοτάκης, στην απόλυτη απομόνωση.