ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος στο CNN Greece: Οι κεντρώες λύσεις δεν κερδίζουν τα λαϊκά στρώματα

Τσακαλώτος στο CNN Greece: Οι κεντρώες λύσεις δεν κερδίζουν τα λαϊκά στρώματα

Σε συνέντευξή του στο CNN Greece ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να μετακινηθεί προς το Κέντρο. «Δεν πιστεύω σε κεντρώες λύσεις», είπε χαρακτηριστικά. Ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ για να στηρίξει τον άποψή του, αναφέρθηκε στις επιτυχίες στις ΗΠΑ του Μπέρνι Σάντερς και της Ελίζαμπεθ Γουόρεν.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επανέλαβε τις αμφιβολίες του για τον αξιοπιστία του προϋπολογισμού. Τόνισε επίσης ότι η μεγαλύτερη αστοχία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Υπογράμμισε δε ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι γενικά η υπερφορολόγηση, αλλά ο συνδυασμός φοροδιαφυγής και υπερφορολόγησης.

Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας το κείμενο του απολογισμού του κυβερνητικού έργου. Μίλησε ακόμα για «συμπεριφορές και πρακτικές που δεν μας τιμάνε».

Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, εκτίμησε ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν θα καθορίσουν την πορεία προς το συνέδριο.

Τέλος, χαρακτήρισε βαθιά άρρωστο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

-Να ξεκινήσουμε με την κεντρική πολιτική. Ο ΠΑΟΚ αδικήθηκε χτες ή έχασε δίκαια από τον Ολυμπιακό;

-Δεν μπορώ να απαντήσω γιατί δεν είδα το ματς. Ήμουν μόνος μου και δεν βλέπω τον ΠΑΟΚ ποτέ μόνος μου. Θέλω πάντα κάποιον να μου κρατάει το χέρι. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να σου προκαλέσει καρδιακό επεισόδιο ανά πάσα στιγμή.

-Κάντε μου κι ένα σχόλιο ως πολιτικός αλλά και ως ποδοσφαιρόφιλος, για την απειλή υποβιβασμού του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

-Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι βαθιά άρρωστο εδώ και πολλά χρόνια. Οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Πάνω στη σύγκρουση των οικονομικών συμφερόντων γίνεται κι ένα μικροπολιτικό παιχνίδι βραχυπρόθεσμων στοχεύσεων. Δυστυχώς, δεν τους νοιάζει το ποδόσφαιρο ούτε τους ιδιοκτήτες ούτε τους πολιτικούς.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr