ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Κουσελάς: Να μην πειραχθεί ο κατώτατος μισθός

Δ. Κουσελάς: Να μην πειραχθεί ο κατώτατος μισθός

Αρνητικός στις περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς εμφανίστηκε με δηλώσεις του, στον «ΑΝΤ1 97,2», ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς.

«Θα δώσω τη μάχη μου προκειμένου να αποτραπούν τέτοιου είδους καταστάσεις. ...Καταρχήν να δούμε όταν θα διατυπωθούν και τι ακριβώς θα περιέχει αυτό, θα περιέχει μείωση του κατώτατου μισθού, σπάσιμο των 750 ευρώ που είναι το κατώτατο μεροκάματο; Να δούμε τι θα φέρει η κυβέρνηση, ακόμα δεν έχει φέρει κάτι. Εγώ πιστεύω ότι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση ο κατώτατος μισθός να πειραχθεί. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο να κάνουμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο κ. Κουσελάς χαρακτηριστικά.

Κληθείς να απαντήσει αν η υπαγωγή των ομολόγων θα γίνει στο Βρετανικό Δίκαιο απήντησε αρχικά «Δεν κατανοώ τι ακριβώς θέλετε να πείτε «υπαγωγή μας στο βρετανικό δίκαιο» σε σχέση με τι;», ενώ στην πορεία αποκρίθηκε, «Είναι κάτι το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να προετοιμαστούμε δεόντως για αυτό» και πως «Είναι ένα ζήτημα το οποίο ομολογώ ότι θέλει αρκετή μελέτη δεν είναι κάτι που θα μπορούσα να ...», τονίζοντας πως το πρώτο που πρέπει να δούμε είναι το PSI, να προχωρήσει θετικά.