ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός: Τα υπόλοιπα μέτρα στην κυβερνητική «φαρέτρα» - Σε ποια περίπτωση θα ενεργοποιηθούν

Κορονοϊός: Τα υπόλοιπα μέτρα στην κυβερνητική «φαρέτρα» - Σε ποια περίπτωση θα ενεργοποιηθούν

«Αν χρειαστεί θα ενεργοποιήσουμε και τα υπόλοιπα πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του ιού» δηλώνουν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, χωρίς, ωστόσο, αυτή τη στιγμή να κρίνεται κάτι τέτοιο αναγκαίο.

Και αυτό εναπόκειται στους πολίτες, οι οποίοι πλέον έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των στιγμών και συμπεριφέρονται με αίσθημα ευθύνης.

Το σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, που έχει καταστρώσει η κυβέρνηση, προβλέπει διάφορα πρωτόκολλα ενεργειών, που τα περισσότερα μέχρι σήμερα έχουν ενεργοποιηθεί.

Ωστόσο, το μέτρο περιορισμού άσκοπων μετακινήσεων δεν είναι το τελευταίο μέτρο.

Σε έσχατη περίπτωση, αν δηλαδή, εφησυχάσουμε και δεν συνεχίσουμε και τις επόμενες εβδομάδες να τηρούμε τα έκτακτα μέτρα, τότε είναι πιθανόν όπως λένε και οι ειδικοί επιστήμονες να χάσουμε ότι έχουμε κερδίσει μέχρι σήμερα.

Σε μια τέτοια περίπτωση το επόμενο μέτρο θα είναι πιο «επώδυνο» για τους πολίτες, καθώς προβλέπει καθολική απαγόρευση μετακινήσεων, κλειστά καταστήματα καθώς και περαιτέρω περιορισμούς σε πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Φαίνεται, όμως, ότι δεν βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο, καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται «μπροστά» περίπου 25 ημέρες από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στα μέτρα που έχει λάβει, με αποτέλεσμα αυτό να έχει βγει μέχρι στιγμής θετικό ως προς την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είπε ξεκάθαρα στους υπουργούς του κατά την πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη.

Ο σκοπός μας, είπε, είναι πάντα να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για να δώσουμε τη δυνατότητα στο σύστημα υγείας να ανταποκριθεί όσο το δυνατόν καλύτερα σε μία επιδημία που ξέρουμε ότι, τελικά, θα επηρεάσει ένα ολοένα αυξανόμενο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού. Και μέχρι στιγμής φαίνεται τουλάχιστον ότι αυτός ο χρόνος κερδίζεται, αλλά αυτό προφανώς εξαρτάται και από τη συμπεριφορά των πολιτών και από τον τρόπο με τον οποίο θα αγκαλιάσουν το μήνυμα «μένουμε σπίτι».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Ροή Ειδήσεων