ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός - Πέτσας: Αργή και μακρόσυρτη η επιστροφή στην καθημερινότητα

Κορονοϊός - Πέτσας: Αργή και μακρόσυρτη η επιστροφή στην καθημερινότητα
INTIME NEWS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Αργή και μακρόσυρτη η επιστροφή στην καθημερινότητα, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης ότι αυστηροποιούνται οι έλεγχοι και αυξάνονται τα πρόστιμα. «Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και αυστηροί. Παρακαλώ όλους τους συμπολίτες μας να καταλάβουν ότι δεν θα μπορούν να επιστρέψουν πριν την άρση των μέτρων αν μετακινηθούν σε τόπο Α κατοικίας. Το Πάσχα θα είναι διαφορετικό».

Παράλληλα χαρακτήρισε ως fake news τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ημερομηνίες άρσης μέτρων, ενώ τόνισε ότι τα μέτρα που παίρνουμε αντιμετωπίζουν την κρίση με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα. «Πρέπει να κρατήσουμε εφεδρείες. Δεν είναι ώρα συνομωσιολογίας ούτε ανέφικτων υποσχέσεων», είπε.

Ερωτηθείς για την άποψη της κυβέρνησης για την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, είπε: «Η εκκλησία έχει δείξει υπεύθυνη στάση. Η Ιερά Σύνοδος έχει λάβει σκληρές αποφάσεις. Είμαστε σε επικοινωνία για το Πάσχα. Δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για μετακίνηση στις εκκλησίες αλλά θα φροντίσουμε να μην υπάρξει συνωστισμός σε συνεργασία με την εκκλησία. Έχουμε εξασφαλίσει την μεταφορά του Αγίου φωτός στην Ελλάδα».

Μείζον ζήτημα της ημέρας αποτελεί η συνέχεια της διάσκεψης του Eurogroup, είπε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επέλθει συμφωνία ώστε να βρεθεί λύση που θα εξασφαλίσει ότι η επανεκκίνηση θα είναι γρήγορη και ισχυρή, αλλά παρ’ όλ’ αυτά, όπως είπε, «ευελπιστούμε οι σχετικές διαφορές να γεφυρωθούν».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Σχετικά με την οικονομία, είπε ότι «ευελπιστούμε ότι οι διαφορές που υπάρχουν θα γεφυρωθούν στο σημερινό Eurogroup».

Πρόσθεσε ότι η θέση της Ελλάδας υπέρ του κορονομολόγου είναι γνωστή, ωστόσο πρέπει να αναγνωριστεί ότι έχουν γίνει κι άλλα βήματα από την ΕΕ για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία.

Προανήγγειλε, επίσης, αύξηση προστίμων και εντατικοποίηση ελέγχων εν όψει Πάσχα, ενώ τόνισε ότι οποιοδήποτε δημοσίευμα με ημερομηνίες για άρση των περιοριστικών μέτρων είναι παραπλανητικό και εμπίπτει στις διατάξεις των νόμων για ψευδείς ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος: Νεκρή γνωστή τραγουδίστρια - Ήταν μόλις 25 ετών

Σχετικές ειδήσεις