ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός - Πέτσας: Απαγορεύονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για Ανάσταση και Πάσχα

Κορονοϊός - Πέτσας: Απαγορεύονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για Ανάσταση και Πάσχα
INTIME NEWS

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις:  Απαγορεύονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση και την ημέρα του Πάσχα, τόνισε σήμερα, Μ.Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σημειώνοντας για άλλη μια φορά ότι φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως το Πάσχα οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς και ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για τους εορτασμούς. «Κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση», είπε.

«Δεν θα πάμε στα χωριά μας, ενώ οι εκκλησίες θα είναι κλειστές. Οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι ξεκάθαρες» υπογράμμισε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε: «Κρατάμε την πίστη μέσα μας και αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό. Για να βγούμε από την υγειονομική κρίση με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες. Για να μην γκρεμίσουμε τώρα όσα χτίσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες».

Ζήτησε από όλους να μην παρασυρθούν από την άνοιξη και να μείνουν σπίτι. Επίσης διευκρίνισε πως δεν επιτρέπονται συγκεντρώσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για τον εορτασμό της Ανάστασης. «Θα γιορτάσουμε λίγες εβδομάδες αργότερα την πρώτη νίκη κατά του νέου κορονοϊού» είπε.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Όπως σημείωσε ο κ. Πέτσας η κυβέρνηση εξετάζει την στρατηγική της εξόδου και της επιστροφής στην κανονικότητα. Δεν είμαστε όμως ακόμη εκεί, υπογράμμισε. «Τίποτα δεν θα γίνει από τη μία ημέρα στην άλλη, τον πρώτο λόγο έχουν οι ειδικοί» εξήγησε.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πάσχα υπό αυστηρό περιορισμό – Πώς και πότε θα χαλαρώσουν τα μέτρα