ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτόπουλος: Τι απάντησε για την εμπλοκή του Στρατού στην τήρηση των μέτρων

Παναγιωτόπουλος: Τι απάντησε για την εμπλοκή του Στρατού στην τήρηση των μέτρων

Ο υπουργός Άμυνας τόνισε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή σε Έβρο και Αιγαίο.

Στα σενάρια επιστράτευσης των Ενόπλων Δυνάμεων, σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα μέτρα για τον κορονοϊό, απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε πως «δεν είναι απλή υπόθεση να επιβάλλουν οι Ένοπλες δυνάμεις τα περιοριστικά μέτρα για τον κοροναϊο στο εσωτερικό της χώρας», χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση μεγάλη και περίπλοκη.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι τέτοιο σενάριο δεν υπάρχει, ούτε θα πρέπει αυτή τη στιγμή να το βλέπουμε μπροστά μας, ενώ σημείωσε ότι και ο ίδιος έχει ακούσει τέτοια σενάρια να αναπτύσσονται κυρίως από αναρμόδιους παράγοντες. «Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Τέτοιο σενάριο δεν υπάρχει. Κανείς δηλαδή δεν έχει ζητήσει από το υπουργείο ή τις Ένοπλες Δυνάμεις να εμπλακούν».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας Μ. Σάββατο και Πάσχα - Το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση

Κορονοϊός: Ανατροπή με τα μοριακά τεστ - Γιατί ανησυχούν οι επιστήμονες

Κορονοϊός - Τι είναι η θεραπεία με πλάσμα αίματος: Τι είπε ο Τσιόδρας και πότε ξεκινά στην Ελλάδα

Για τις πληροφορίες αποστολής μεταναστών με κοροναϊό στην Ελλάδα από την Τουρκία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι μέχρι τώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί η ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου για την αποστολή μεταναστών, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση δεν αλλάζει και πολύ ο ελληνικός σχεδιασμός φύλαξης και προστασίας των συνόρων.

«Ούτως ή άλλως, ήταν άλλωστε αρκετά πιθανό ανάμεσα στους πληθυσμούς που έχουν και είχαν σκοπό να παραβιάσουν τα σύνορά μας, με τη συνδρομή όπως αποδείχθηκε της Τουρκίας, ανάμεσα τους να είναι και νοσούντες από την ασθένεια. Ο κ. Παναγιωτόπουλος, τόνισε ότι ασφαλώς πρόκειται για μια υγειονομική παράμετρο που προσμετράτε στο σχεδιασμό και αποτελεί μια επιπλέον ανησυχία.

Όσον αφορά τα μέτρα που λαμβάνονται στα στρατόπεδα όλης της χώρας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ο υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε πως σε όλες τις μονάδες εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα προστασίας.

«Δεν καταγράφεται κανένα κρούσμα κορονοϊού στις στρατιωτικές και παραγωγικές σχολές. Έχει ξεκινήσει η διάθεση της ατομικής συσκευασίας “Corona Kit” η οποία αποτελεί παρασκευή των εργοστασίων των Ενόπλων Δυνάμεων. Κάνουμε έναν σχεδιασμό τώρα με το ΓΕΕΘΑ και τα επιτελεία ώστε να διατεθεί και σε άλλα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, με στόχο να ενισχυθούν και οι πιο απομονωμένοι που χρειαζόταν να έχουν ατομικά εφόδια», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέο επίδομα 400 ευρώ για μακροχρόνια άνεργους - Ποιοι και πότε θα το πάρουν