ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Επιδότηση 40% του μισθού για 6 μήνες

Γεννηματά: Επιδότηση 40% του μισθού για 6 μήνες

Αποφασιστικά μέτρα για την στήριξη της οικονομίας ζήτησε σήμερα η Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά στον Σκάι, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι: «Χρειάζεται άμεσα ένα ειδικό πρόγραμμα επιδότησης εργασίας, με 40% επιδότηση του μισθού των εργαζομένων για 6 μήνες. Για τις κλειστές επιχειρήσεις για το 100% των υπαλλήλων τους και για τις υπόλοιπες για όσους εργαζόμενους έθεσαν σε αναστολή. Τα στοιχεία υπάρχουν στο ΕΡΓΑΝΗ, άρα μπορούν πολύ γρήγορα, χωρίς γραφειοκρατία και με διαφάνεια να προσδιορισθούν ποιοι είναι οι δικαιούχοι. Επιπλέον για να ανοίξουν τα ξενοδοχεία πρέπει να επιδοτηθεί ( για τρεις μήνες), ο μισθός των εργαζομένων τους για να μην χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Και επειδή εμείς δεν μιλάμε στον αέρα αλλά με μετρήσιμα, κοστολογημένα στοιχεία, γίνομαι συγκεκριμένη που θα βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι. Μιλάμε για περίπου ένα εκατομμύριο εργαζόμενους που το συνολικό ύψος επιδότησης τους με τον τρόπο που προτείνουμε έχει κόστος 2 δις ευρώ. Από το πρόγραμμα SURE που εγκρίθηκε στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής αντιστοιχεί στην Ελλάδα ποσό μεταξύ 1 έως και 1.5 δις ευρώ και για τα υπόλοιπα μπορούν να αξιοποιηθούν αδιάθετα 600 εκ. από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Υπάρχουν λοιπόν χρήματα από ευρωπαϊκούς πόρους χωρίς πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος για τη χώρα μας».

Η κ. Γεννηματά προσέθεσε ότι: «Σε ό,τι δε αφορά τους 300.000 άνεργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ που παραμένουν παντελώς ακάλυπτοι, σε αυτούς πρέπει να γίνουν σοβαρά προγράμματα κατάρτισης και επανένταξης στην αγορά εργασίας και όχι προγράμματα μαϊμού όπως έκαναν για τους επιστήμονες. Πρώτοι εμείς από τις 27 Μαρτίου αποκαλύψαμε την κομπίνα και τώρα τρέχουν να μαζέψουν άρον, άρον τα άπλυτά τους με αστείες δικαιολογίες».

Για την πρώτη κατοικία

Σε ό,τι αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι: «Καταθέσαμε τροπολογία για τους πλειστηριασμούς, γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει άμεσα να δοθεί παράταση στην προστασία της Α’ κατοικίας. Επειδή όμως εμείς δεν θέλουμε να κρύβονται πίσω από τους αδύναμους και από αυτούς που πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν οι συνειδητοί κακοπληρωτές, έχουμε αναλάβει πρωτοβουλία για την συνολική αντιμετώπιση του κρίσιμου θέματος. Με επιστολή μου στον Πρόεδρο της Βουλής ζητήσαμε την σύσταση διακομματικής επιτροπής και εκεί να συνθέσουμε μια πρόταση ευρείας πολιτικής στήριξης και κοινωνική αποδοχής, δίκαιη και βιώσιμη. Μέσα από αυτήν την διαδικασία, αν καταλήξει η επιτροπή σε μία κοινά αποδεκτή λύση, θα δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα στους εταίρους μας. Αφού δεν ισχύει βέβαια, αυτό που μας λέει ο κ. Τσίπρας , ότι δήθεν μας έβγαλε από τα μνημόνια. Γιατί και στο συγκεκριμένο θέμα χρειάζεται η έγκριση των εταίρων και δεν μπορούμε μόνοι μας να προχωρήσουμε σε δικές μας εθνικές πολιτικές. Σε αυτήν την πρόταση για την σύσταση της διακομματικής επιτροπής έχουν συμφωνήσει όλα τα κόμματα εκτός από τη Νέα Δημοκρατία».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανατριχιαστικές εικόνες από «το ποτάμι του αίματος» (Pics)

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων