ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Prorata: Δείτε τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι πολιτικοί

Δημοσκόπηση Prorata: Δείτε τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι πολιτικοί
INTIME NEWS

Προβάδισμα 16 μονάδων στη Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών κοινής γνώμης PRORATA που διενεργήθηκε το διάστημα 24-29 Απριλίου 2020 σε όλη την επικράτεια.

Στην έρευνα παρουσιάζονται οι στάσεις του πληθυσμού, η δημοφιλία των προσώπων και πρόθεση ψήφου. Όπως φαίνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται καθώς η ψαλίδα καταγράφεται στις 16 μονάδες με το κυβερνών κόμμα να βρίσκεται στο 40% και την αξιωματική αντιπολίτευση στο 24%, ενώ ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5%.

Στις δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο 55% ενώ στη δεύτερη θέση ο Αλέξης Τσίπρας καταγράφεται στο 35%. Στην τρίτη θέση είναι ο γγ του ΚΚΕ μες 25% ενώ στη τέταρτη θέση εντοπίζονται Φώφη Γεννημάτα και Γιάννης Βαρουφάκης με 23%.

Ως προς τη συμπάθειά στους πολιτικούς, στη Νέα Δημοκρατία πρώτος έρχεται στο σύνολο του δείγματος ο Νίκος Δένδιας με 52% ενώ στους ψηφοφόφους του κόμματος πρώτος έρχεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 86%.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πρώτος έρχεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 41% στο σύνολο του δείγματος και 91% στους ψηφοφόρους του κόμματος. Στο Κίνημα Αλλαγής πρώτος έρχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 41% στο σύνολο του δείγματος και 81% στους ψηφοφόρους του κόμματος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Όλοι περιμένουν τη βαλλιστική εξέταση - Οι δύο εκδοχές με το όπλο