ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρούτσης: Οι κραυγές παραπληροφόρησης επιβεβαιώνουν τον τρόμο του ΣΥΡΙΖΑ για την ψηφιακή σύνταξη

Βρούτσης: Οι κραυγές παραπληροφόρησης επιβεβαιώνουν τον τρόμο του ΣΥΡΙΖΑ για την ψηφιακή σύνταξη
INTIME NEWS

Ανακοίνωση σε σχέση με το ζήτημα της ψηφιακής σύνταξης - «ΑΤΛΑΣ» εξέδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή».

«Για άλλη μία φορά, η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ διασπείρει ψέματα και παραπλανεί σκόπιμα τους αναγνώστες σχετικά με το ψηφιακό σύστημα συντάξεων "ΑΤΛΑΣ". Αυτή τη φορά, όμως, ξεπερνάει τον ίδιο τον εαυτό της, παρουσιάζοντας ως αποδείξεις ανυπόγραφες φωτοτυπίες» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σε απάντησή του σε σχετικό δημοσίευμα, συμπληρώνοντας ότι «οι κραυγές παραπληροφόρησης της "Αυγής" επιβεβαιώνουν τον τρόμο του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην ψηφιακή σύνταξη-ΑΤΛΑΣ, που έρχεται…».

«Και το ισχυρίζονται αυτό ποιοι;» σημειώνει ο Γιάννης Βρούτσης, επισημαίνοντας: «Αυτοί που άφησαν στη μοίρα τους 1.000.000 εκκρεμείς συντάξεις-υποθέσεις ανάμεσά τους και 66.000 συντάξεις χηρείας! Αυτοί που παράτησαν ιδεοληπτικά το ψηφιακό σύστημα "ΑΤΛΑΣ", που ήταν έτοιμο από το 2014. Αυτοί που χειροκροτούσαν το νόμο Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ και δεν είπαν κουβέντα για τις άδικες και αντισυνταγματικές περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Αυτοί που έκαναν τα στραβά μάτια στον αφανισμό του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους. Αυτοί που δημιούργησαν ένα φορομπηχτικό ασφαλιστικό για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτοί που δεν μπόρεσαν ούτε καν να επανυπολογίσουν τις συντάξεις με το νόμο Κατρούγκαλου και που -για πρώτη φορά στα χρονικά- δεν εξέδωσαν τα εκκαθαριστικά σημειώματα στους συνταξιούχους. Αυτοί που επέμεναν να παραπλανούν σκόπιμα τους αγρότες ότι θα αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές τους με το νόμο Βρούτση και, όταν τους διέψευσε η πραγματικότητα, δεν είχαν ούτε το θάρρος να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος. Με άλλα λόγια: Κοίτα ποιοι μιλάνε!».

Παράλληλα, ο Γιάννης Βρούτσης προσθέτει: «Η πραγματικότητα είναι ότι ο επανυπολογισμός των συντάξεων είναι έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που δεν παραδόθηκε ποτέ ολοκληρωμένο. Αντιθέτως, είχε αρκετά λάθη και άφηνε πολλές εκκρεμότητες. Η ίδια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε, για πρώτη φορά στα χρονικά, να μην εκδώσει ποτέ ενημερωτικά σημειώματα των συντάξεων, για μη δουν οι συνταξιούχοι τα αποτελέσματα του επανυπολογισμού του νόμου Κατρούγκαλου. Τα ενημερωτικά αυτά εκδόθηκαν τον Οκτώβριο του 2019 από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου και τη νέα διοίκηση του e- ΕΦΚΑ. Πολλά, επίσης, από τα σφάλματα που αναφέρονται, αφορούν τις περιπτώσεις των 220.000 συνταξιούχων, που στην πραγματικότητα δεν επανυπολογίστηκαν ποτέ και αποτελούν τη βαριά κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας. Τα προβλήματα είναι γνωστά και έχουν ενσωματωθεί στο σχεδιασμό του ψηφιακού μετασχηματισμού της διαδικασίας απονομής της σύνταξης με συγκεκριμένο πλάνο αντιμετώπισης».

«Καταλαβαίνουμε την αγωνία και το άγχος της "Αυγής" απέναντι στην ψηφιακή σύνταξη-ΑΤΛΑΣ, καθώς η επίτευξή της θα φανερώσει την ολιγωρία και ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ, που 4,5 χρόνια ταλαιπώρησε τους συνταξιούχους της χώρας. Και τότε οι ιθύνοντες του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να απολογηθούν στους συνταξιούχους, γιατί δεν αξιοποίησαν το σύστημα "ΑΤΛΑΣ", που τους παραδόθηκε τον Ιανουάριο του 2015. Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ, για άλλη μία φορά, δεν θα αποφύγει το διασυρμό, όπως έγινε και με την ΕΡΓΑΝΗ, που, ενώ την κατήγγελλαν, τώρα την επικαλούνται. Η ψηφιακή εποχή των συντάξεων έρχεται και η παραπληροφόρησή τους μάς δείχνει ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο…», υπογραμμίζει ο υπουργός Εργασίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Μειωμένος ΦΠΑ, προστασία θέσεων εργασίας και τουρισμός - Τι θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων