ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Ποιες νέες ψηφιακές υπηρεσίες ετοιμάζει η κυβέρνηση (vid)

Πιερρακάκης: Ποιες νέες ψηφιακές υπηρεσίες ετοιμάζει η κυβέρνηση (vid)
Intime News

Τι δήλωσε στο Star για την εφαρμογή εντοπισμού κρουσμάτων Covid-19

«Η κυβέρνηση ετοιμάζει πολλά και σε πάρα πολλούς τομείς» τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα, για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους πολίτες.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, χάρη στις ψηφιακές εφαρμογές που δόθηκαν στη διάθεση των πολιτών μέσω του gov.gr αυτούς τους δύο μήνες, «έχουν εκδοθεί 250.000 υπεύθυνες δηλώσεις, 150. 000 εξουσιοδοτήσεις, πάνω από 1 εκατ. ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις».

Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στη νέες δυνατότητες που προστίθενται για έκδοση ληξιαρχικών πράξεων, αποδείξεων για τον ΕΟΠΥΥ (που έχουν να κάνουν με λογοθεραπεία, εργθεραπεία κ.ά.).

Όσον αφορά τον τουρισμό και την εφαρμογή για άμεσο εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε μία περιοχή, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι «εξετάζουμε το ενδεχόμενο», το οποίο εξετάζεται και πανευρωπαϊκά, με ψήφισμα της ΕΕ με πρωτοβουλία της Ελλάδας. «Ακόμη οι πληροφορίες βέβαια τεστάρονται ως προς την ακρίβειά τους. Εφόσον αυτό ισχύει, θα το ανακοινώσουμε πολύ σύντομα» πρόσθεσε.

«Το σκεπτικό θα είναι η ενημέρωση, ότι οι συμπολίτες μας θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες για το πού πρέπει να πάμε ή όχι» διευκρίνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η συζήτηση αφορά τη μεταβίβαση δεδομένων μέσω bluetooth στα κινητά τηλέφωνα και αν πρέπει χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία της Apple και της Google, εφόσον ο πολίτης επιθυμεί με δική πρωτοβουλία όταν διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό, να πατήσει το σχετικό κουμπί της εφαρμογής.

Εφαρμογές και για τους ηλικιωμένους για την αποφυγή συνωστισμού

Για τους ηλικιωμένου που συνωστίζονται έξω από τις τράπεζες, όπως και σε δημόσιες υπηρεσίες, ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στα ψηφιακά ραντεβού της ΑΑΔΕ μέσω της ηλεκτρονικής πύλης της και τη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης. «Η υπηρεσία της ηλεκτρονικής έκδοσης του κλειδαρίθμου μπορεί να επεκταθεί και στα ΚΕΚ και ει δυνατόν να εξαλείψουμε την ανάγκη φυσικής παρουσίας. Φυσικά θα την κρατήσουμε για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης» επισήμανε ο Υπουργός.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Προσοχή τις επόμενες ώρες! Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία