ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγγελίες Πιπιλή για ρουσφετολογικό νομοσχέδιο Ροντούλη

Καταγγελίες Πιπιλή για ρουσφετολογικό νομοσχέδιο Ροντούλη

Για νομοσχέδιο εξυπηρέτησης προσωπικών ρουσφετολογικών επιλογών εξ επαρχίας Λαρίσης, του Υφυπουργού Αστέριου Ροντούλη, έκανε λόγο μιλώντας στον «ΑΝΤ1 97,2»| η εισηγήτρια του νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα ζώα, από πλευράς ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή.

«Ήρθε ένα νομοσχέδιο στη βουλή. Το ξεκίνησε η κα. Μιλένα Αποστολάκη, από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης. Το ξεκίνησε η κα. Αποστολάκη, μετά το πήρε ο αντικαταστάτης της, μετά από δυο χρόνια επιτέλους ήρθε στη βουλή. Εγώ είμαι εισηγήτρια από την πλευρά της ΝΔ.

Ο τίτλος είναι «Νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα ζώα, ζώα συντροφιάς και τα αδέσποτα. Διάβασα την εισηγητική έκθεση, ήταν εξαιρετική. Είπα στον κ. Ροντούλη τον αρμόδιο Υφυπουργό, επί της αρχής το ψηφίζουμε.

Πρώτη φορά στη ζωή μου όμως είδα, κάθε μέρα και σε κάθε συνεδρίαση, να έρχονται τέτοιες αλλαγές νόμου, που στο τέλος αυτό το νομοσχέδιο είναι: νομοσχέδιο εξυπηρέτησης προσωπικών ρουσφετολογικών επιλογών εξ επαρχίας Λαρίσης του Υφυπουργού κ. Ροντούλη, και της παρέας – μιας ομάδας κτηνιάτρων – οι οποίοι αντί να είναι ένα νομοσχέδιο για να αναβαθμίσει τη σχέση του πολίτη με τα ζώα και να ενδυναμώσει τον εθελοντισμό, είναι ένα νομοσχέδιο όπου τιμωρεί εμένα που έχω τρεις γατούλες σπίτι, και τιμωρεί όποιον μαζεύει σκυλάκι αδέσποτο, γιατί έτσι θέλει μια δράκα κάποιων επαγγελματιών, συντεχνιών. Και του εξήγησα άλλο νομοσχέδιο μας έφερες, άλλο νομοσχέδιο θα λάβεις, από τη ΝΔ εννοώ», κατήγγειλε η βουλευτής της ΝΔ, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως δεν προτίθεται να ψηφίσει το εν λόγο νομοσχέδιο, στη σημερινή του μορφή.