ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Κουβέλης: Αναγκαία τα ευρωομόλογα

Φ. Κουβέλης: Αναγκαία τα ευρωομόλογα

Για την ανάγκη να εκδοθεί ευρωομόλογο έκανε λόγο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Από την Τρίπολη, όπου και παραχώρησε συνέντευξη τύπου, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «απαιτείται έκδοση ευρωομολόγου προκειμένου να γίνει βιώσιμο το χρέος και να υπάρξει η αναγκαία ανάσα στην κοινωνία».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το PSI αλλά και εν γένει την ελληνική οικονομία, ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι χρειάζεται όσο γίνεται χαμηλότερο επιτόκιο, περίοδος χάριτος, αλλά και ένα πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα, που θα στηρίζεται στη δανειοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, προϋπολογισμού 20-30 δισ. ευρώ.

Επίσης, τάχθηκε υπέρ της αλλαγής συνθηκών της ΕΕ, ώστε η ΕΚΤ να δανείζει απευθείας σε κράτη-μέλη, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα δίκτυ κοινωνικής προστασίας.

Πάντως, ο κ. Κουβέλης δεν απέκλεισε «λουκέτο» σε δημόσιες επιχειρήσεις που δεν έχουν λόγο ύπαρξης, διευκρινίζοντας πάντως ότι κάποιες άλλες, όπως στο χώρο της ενέργειας, θα πρέπει να διατηρήσουν τον λόγο ύπαρξής τους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Τρίπολη, ο κ. Κουβέλης συναντήθηκε με το δήμαρχο Γιάννη Σμυρνιώτη, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, τον πρύτανη του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θεόδωρο Παπαθεοδώρου και τις παραγωγικές τάξεις του νομού.