ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας στο Newsbomb.gr: «Αν χρειαστεί θα επιτάξουμε κλινικές και στην Αττική»

Πέτσας στο Newsbomb.gr: «Αν χρειαστεί θα επιτάξουμε κλινικές και στην Αττική»
INTIME

Aνοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για επίταξη κλινικών και στην Αττική ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Newsbomb.gr.

«Στο σχεδιασμό μας είναι πάντοτε η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Πρώτα ενισχύουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως έχουμε αποδείξει ότι κάνουμε, μετά προχωρούμε σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, επίταξη όπου χρειάζεται, όπως συνέβη με τις 2 κλινικές στη Θεσσαλονίκη και βεβαίως αξιοποίηση των υγειονομικών δομών των ενόπλων δυνάμεων».

Όπως είπε ο κ. Πέτσας «αντιμετωπίζουμε τη χώρα ως μια ενιαία υγειονομική περιφέρεια προκειμένου να κερδίσουμε το στοίχημα σε όλα τα μέτωπα».

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως η κυβέρνηση συνεχίσει να στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και αυτό αποδεικνύεται από τρία στοιχεία:

Πρώτον, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πριν την πανδημία ήταν 557, σήμερα λειτουργούν πάνω από 1.260 Μ.Ε.Θ.

Δεύτερον, το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας πριν την πανδημία ήταν 88.690 σήμερα έχει ξεπεράσει τις 100.000.

Και τρίτον, πριν από την πανδημία - για την ακρίβεια το 2018- δαπανήθηκαν για την Υγεία περίπου 3,8 δισεκατομμύρια και το 2020 έχουν δαπανηθεί 4,8 δισεκατομμύρια, δηλαδή 1 δισεκατομμύριο παραπάνω.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε παράλληλα και στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού αναφορικά με την προκήρυξη θέσεων γιατρών, ώστε όλο το ιατρικό προσωπικό το οποίο υπηρετεί σήμερα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου να καταστεί, μετά από την υγειονομική κρίση, αορίστου χρόνου.

«Είναι μία πράξη αναγνώρισης από την Πολιτεία του έργου που επιτελούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά είναι και απόδειξη της βούλησής μας για διαρκή αναβάθμιση του Συστήματος Υγείας», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Παρατείνεται το lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου