ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοίγει την «βεντάλια» της αντιπαράθεσης ο Τσίπρας - Μέτωπα σε Παιδεία, Υγεία, Οικονομία

Ανοίγει την «βεντάλια» της αντιπαράθεσης ο Τσίπρας - Μέτωπα σε Παιδεία, Υγεία, Οικονομία
ΙΝΤΙΜΕ

Να εντείνει την σύγκρουση του με την κυβέρνηση σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας στην πρώτη γραμμή της δικής του ατζέντας τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίστηκε την πανδημία και τις συνέπειες της στην οικονομία.

Παράλληλα, θα αναζητήσει τις κατάλληλες συνθήκες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κινηματικές συνεργασίες στο ζήτημα της Παιδείας.

Το ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει τις πρόσωπο με πρόσωπο αναμετρήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν αποτελεί μυστικό. Άλλωστε, είναι γνωστό πως στην Κουμουνδούρου θεωρούν προνομιακές για τους ίδιους τις κοινοβουλευτικές συγκρούσεις. Έτσι, η σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, που θα έχει ως κύριο θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορoνοϊού, αποτελεί για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εξαπολύσει εφ’ όλης της ύλης επίθεση σε βάρος του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεδιπλώσει ολόκληρη την αντιπολιτευτική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνοντας ένα μεγάλο «κατηγορώ» προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προσωπικά. Αναμένεται να αναφερθεί διεξοδικά στο «πρόχειρο» άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι, στην «ανεπαρκή» στήριξη του ΕΣΥ, στην επιμονή της κυβέρνησης να μην πραγματοποιεί δωρεάν μαζικά τεστ, στην υπόθεση των «διπλών βιβλίων» του ΕΟΔΥΥ και στα λάθη καταγραφής των κρουσμάτων και φυσικά στο «μπάχαλο» του προγράμματος εμβολιασμού.

Παράλληλα, θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό να λάβει πρωτοβουλίες για την άρση του καθεστώτος πατέντας του εμβολίου, έτσι ώστε περισσότερες ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες να παράξουν το εμβόλιο και να κάνει όποιες διμερείς συμφωνίες απαιτούνται για να προμηθευτεί η χώρα μας πιο έγκαιρα περισσότερα εμβόλια, όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Φυσικά η πανδημία δεν περιορίζεται αποκλειστικά στο υγειονομικό σκέλος, αφού τα όσα συμβαίνουν στην οικονομία αποτελούν αναπόσπαστο, δυστυχώς, κομμάτι της κρίσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να είναι ιδιαίτερα οξύς στο συγκεκριμένο θέμα, δίνοντας μεγάλη έμφαση στο θέμα της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μάλιστα, θα προτείνει λύση για τα χρέη που δημιουργήθηκαν σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά το διάστημα που διαρκεί η πανδημία, ζητώντας την ρύθμιση τους, ακόμα και με τη διαγραφή κάποιου μέρους τους. Επίσης, θα ασκήσει σφοδρή κριτική και για την μη στήριξη της εργασίας, αλλά για τα ελλείπει μέτρα προστασίας σε μεγάλους χώρους εργασίας και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Από την κριτική του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να ξεφύγει ούτε το νομοσχέδιο για την Παιδεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει την κοινή δράση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στα πρότυπα της 17ης Νοεμβρίου, παίρνοντας ουσιαστικά τη σκυτάλη από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο των πανεπιστημίων, όπου με τις παρεμβάσεις τους κατάφεραν να στρέψουν την ΠΟΣΔΕΠ (συνδικαλιστικό όργανο των πανεπιστημιακών καθηγητών) και αρκετούς πρυτάνεις εναντίον της κυβερνητικής πρωτοβουλίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.