ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «βλέπει» η Γιαννάκου

Μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «βλέπει» η Γιαννάκου

Κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προβλέπει η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, μιλώντας στον «ΑΝΤ1 97,2».

«Η παρούσα κυβέρνηση δείχνει ότι μπορεί να υπάρξει κάποια συνάφεια με το ΠΑΣΟΚ, στο θέμα αυτό. Αυτό λέω εγώ», απήντησε η κ. Γιαννάκου, λέγοντας πως «αν θα έρθει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση αυτό το ξέρει μόνο ο λαός, και ο λαός δεν το ξέρει κι ακόμα αν θέλετε, μπορεί να το αποφασίσει και την τελευταία στιγμή. Εν πάση περιπτώσει και αν δεν υπάρξει αυτή η δυνατότητα που για μας είναι ευκταία, υπάρχουν δυνατότητες κυβερνήσεων συνεργασίας, αλίμονο, δεν θα μείνει ακυβέρνητη η χώρα».

Αναφερόμενη στα εσωκομματικά της ΝΔ, τόνισε πως διχογνωμίες υπάρχουν σε όλα τα κόμματα, γιατί είμαστε σε μια διαρθρωτική εποχή και πως η ΝΔ ξεκινάει από τη δημοκρατική δεξιά και φτάνει μέχρι τη σοσιαλδημοκρατία, και άρα –όπως είπε- είναι φυσικό να αποτελούν σύνθεση οι διαφορετικές απόψεις.

Η κ. Γιαννάκου συντάχθηκε ακόμη με την άποψη Σαμαρά για άμεση προσφυγή στις κάλπες, λέγοντας πως «θα είναι πιο καθαρό το τοπίο, ο λαός θα αποφασίσει τούτων δοθέντων με πλήρη επίγνωση των πραγμάτων της χώρας, και της κατάστασης της χώρας, επίγνωση που δεν είχε το 2009 όταν ψήφιζε για «λεφτά υπάρχουν», και το τοπίο θα είναι περισσότερο καθαρό. Για μένα βεβαίως πρέπει να γίνουν εκλογές. Αφού τελειώσει φυσικά αυτό που έχει αναλάβει η κυβέρνηση συνεργασίας».