ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας βγαίνει από την καραντίνα και ψάχνει την «Ιθάκη» του μέσω Ικαρίας

Ο Τσίπρας βγαίνει από την καραντίνα και ψάχνει την «Ιθάκη» του μέσω Ικαρίας
INTIME

Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν πολύ καλά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να αποτελεί το ισχυρό χαρτί της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, ξέρουν από πρώτο χέρι πως αν δεν πληγεί το πρόσωπο ενός πρωθυπουργού, δεν πρόκειται να αποδομηθεί και η κυβερνητική πολιτική. Με βάση το παραπάνω σκεπτικό, ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει μία ολομέτωπη επίθεση που σαν στόχο θα έχει να πλήξει το κύρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον απόηχο του «γεύματος της Ικαρίας».

Η δεκαπενθήμερη καραντίνα στην οποία είχε τεθεί υποχρεωτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε στο τέλος της. Η επιστροφή του στην πολιτική καθημερινότητα συμπίπτει χρονικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο, σε μία συγκυρία ευνοϊκή για τον ίδιο. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν δείχνει διατεθειμένος να χάσει το μομέντουμ και έτσι προετοιμάζεται για μία καυτή εβδομάδα, που αναμένεται να έχει τον ίδιο πρωταγωνιστή και θεματολογία τον πρωθυπουργό.

Η αρχή έγινε χθες, με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου τον ρωτά αν η συμπεριφορά του συνάδει με τα επιβαλλόμενα μέτρα, αλλά και τι θα απαντούσε στους πολίτες και τους ανθρώπους εστίασης αν είχαν την ίδια συμπεριφορά. Η επιλογή αυτή του Αλ.Τσίπρα δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς το Newsbomb.gr έχει αναφερθεί πολλές φορές στο ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επιζητά την κοινοβουλευτική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό, καθώς οι συνεργάτες του εκτιμούν πως είναι ένας τομέας που υπερτερεί.

Η συνέχεια θα γίνει σήμερα το απόγευμα, στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του είναι να αναδείξει την «καθεστωτική» νοοτροπία του Κ.Μητσοτάκη, με βάση τα γεγονότα της Ικαρίας, αλλά και με τα όσα ακολούθησαν τα επόμενα 24ωρα. Αναμένεται να αντιπαραβάλει την σκληρή αντιμετώπιση της οποίας τυγχάνουν οι πολίτες αν παραβιάσουν κάποια από τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί, σε αντιδιαστολή με τις πράξει του πρωθυπουργού. Για να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του για τις πρακτικές «καθεστώτος» που κατηγορεί την κυβέρνηση, θα μιλήσει εκτενώς και για τον τρόπο που κάλυψε η δημόσια τηλεόραση το «γεύμα της Ικαρίας».

Οι επιθέσεις σε βάρος της κυβέρνησης αναμένεται να κλιμακωθούν σταδιακά τις επόμενες ημέρες και να επεκταθούν σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Το μέτωπο της οικονομίας εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ειδικά ως προς τα μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Άλλωστε, είναι προγραμματισμένη και η παράσταση διαμαρτυρίας των επιχειρηματιών της εστίασης, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον συγκεκριμένο κλάδο.

Παράλληλα, ο Αλ.Τσίπρας θα επιστρέψει και στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, όπου και θα πάρει τον λόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από στενούς του συνεργάτες, στη Βουλή θα ξεδιπλώσει όλη την επιχειρηματολογία του για το καθεστώς «αστυνομοκρατίας» που προσπαθεί να στήσει η κυβέρνηση στα πανεπιστήμια, συνδέοντας το με τα όσα συμβαίνουν στην χώρα την περίοδο της πανδημίας, θέτοντας ανοιχτά ζήτημα καταπάτησης δημοκρατικών ελευθεριών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.