ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Prorata: Πού διαμορφώνεται η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Prorata: Πού διαμορφώνεται η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να προηγείται με ποσοστό 33% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ

Μείωση διαφοράς ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Prorata η οποία δημοσιεύθηκε το Σάββατο (27/2), για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να προηγείται με ποσοστό 33% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, με την διαφορά να διαμορφώνεται στις 9 μονάδες.

Ακολούθως στην τρίτη θέση, ελαφρώς ενισχυμένο, εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής με 5,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3,5% και τελευταία η Ελληνική Λύση με 2,5%.

Σημειώνεται ότι οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι, οι οποίοι, μαζί με όσους απάντησαν ότι θα ρίξουν λευκό, άκυρο ή δεν θα ψηφίσουν, δημιουργούν άθροισμα της τάξης του 21%.

Η δημοσκόπηση της ProrataΕφημερίδα των Συντακτών

Ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί το προβάδισμα με 41% έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ κανέναν από τους δύο δεν θεωρεί κατάλληλο το 31% των ερωτηθέντων.

Στο ερώτημα «πώς αξιολογείτε τη μέχρι στιγμής διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση;» το 55% των πολιτών απαντά αρνητικά (σίγουρα αρνητικά το 35% και μάλλον αρνητικά το 20%), ενώ μόνο το 44% έχει διαμορφώσει θετική άποψη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Δημοσκόπηση της ProrataΕφημερίδα των Συντακτών

Eιδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.630 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 29 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 379 οι διασωληνωμένοι