ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης για Κουφοντίνα: Η δημοκρατία ούτε εκδικείται, ούτε εκβιάζεται, ούτε είναι a la carte

Πιερρακάκης για Κουφοντίνα: Η δημοκρατία ούτε εκδικείται, ούτε εκβιάζεται, ούτε είναι a la carte

Κριτική στην αντιπολίτευση όσον αφορά τη στάση της στο θέμα του Δημήτρη Κουφοντίνα άσκησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Είναι δομικά λανθασμένο η αξιωματική αντιπολίτευση να επενδύει πολιτικά σε αυτό το ζήτημα, γιατί έτσι ζητά ουσιαστικά την κάμψη των κανόνων του κράτους δικαίου. Η στάση αυτή κατά τη γνώμη μου ανοίγει μια κερκόπορτα νομιμοποίησης εκείνων που επιδιώκουν να πετύχουν μια φθορά των δημοκρατικών θεσμών συνολικά κι αποτελεί μια επένδυση στο διχασμό. Και αυτή είναι μια βαθιά επικίνδυνη επιλογή», σημείωσε στα «Παραπολιτικά fm»ο κ. Πιερρακάκης σχετικά με την υπόθεση Κουφοντίνα.

O κ. Πιερρακάκης ξεκαθάρισε ότι «η δημοκρατία ούτε εκδικείται ούτε εκβιάζεται ούτε είναι a la carte. Το ότι δεν εκδικείται το αποδεικνύει στα 47 περίπου χρόνια της μεταπολίτευσης - και το τήρησε ακόμα και σε εκείνους που πήγαν να την καταλύσουν, ακόμα και σε εκείνους που είχαν το αίμα των παιδιών της στα χέρια τους. Ίσως ειδικά σε αυτούς να είναι που το απόδειξε».

Πρόσθεσε, δε, ότι «ακριβώς αυτό είναι το κεκτημένο που πρέπει όλοι μαζί να διαφυλάξουμε. Ένα κράτος δικαίου που δεν είναι α λα καρτ, ένα κράτος δικαίου το οποίο δεν αλλάζει τους κανόνες του εκβιαζόμενο με οποιονδήποτε τρόπο - γιατί οι κανόνες του υπάρχουν για να μας προστατεύουν, ειδικά τους πιο αδύναμους ανάμεσα μας».

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπογράμμισε ότι «ο νόμος τηρείται στον απόλυτο βαθμό και ο συγκεκριμένος κρατούμενος έχει νομικά μέσα στη διάθεση του που δύναται να αξιοποιήσει κι αυτό θεμελιώνεται κι από την ανακοίνωση της Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής».

Οπότε εδώ, τόνισε, «κρατάω την παρότρυνση των συγγενών των ίδιων του των θυμάτων: οι οικείοι του να τον πείσουν να αλλάξει στάση και να κρατηθεί στη ζωή. Και είναι πολύ σπουδαίο που αυτό το μήνυμα έρχεται ειδικά από εκείνους που στερήθηκαν τη ζωή αυτών που αγαπούσαν από τις πράξεις του».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Όλα δείχνουν παράταση του lockdown μέχρι τις 15 Μαρτίου - Αγωνία για τις μεταλλάξεις