ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική για Νίκο Παππά: «Ο Καλογρίτσας είχε εξαιρετικές σχέσεις μαζί του»

Προανακριτική επιτροπή Νίκος Παππάς
ΙΝΤΙΜΕ

Τι κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή για τον Νίκο Παππά ο συνεργάτης του Χρήστου Καλογρίτσα, Χρήστος Νικολάου

Με την κατάθεση του Χρήστου Νικολάου, συνεργάτη του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα συνεχίζεται σήμερα η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπή της Βουλής για τον Νίκο Παππά.

Σημειώνεται, ότι με ομόφωνη απόφαση η επιτροπή θα καλέσει τον εργολάβο την Τετάρτη μετά το Πάσχα, ενώ αν αρνηθεί να παρουσιαστεί συμφωνήθηκε να διαταχθεί ακόμη και βίαιη προαγωγή.

Στη σημερινή συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι ο κ. Καλογρίτσας είχε «εξαιρετικές σχέσεις» με τον κ. Νίκο Παππά, τον οποίο γνώρισε σε γεύμα που οργάνωσε στο σπίτι του ο εργολάβος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε ο εξής διάλογος:

Θ. Πλευρης: Ο κ. Καλογριτσας σας είπε εάν στο κανάλι ενεπλάκη η κυβέρνηση;
Μάρτυρας: Μου είπε ότι θα γινόταν με την αποδοχή της.
Θ. Πλευρης: Σας είπε ο κ Καλογριτσας εάν είχε καλές σχέσεις με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τον κ Παππά;
Μάρτυρας: Δεν χρειαζόταν να μου το πει διότι τον είχα γνωρίσει σπίτι του κ. Καλογριτσα, Χριστουγεννα ή Πάσχα.
Πλευρης: Όταν ήταν υπουργός;
Μάρτυρας: Ναι, το 2016 μάλλον Πάσχα γιατί ήμασταν έξω. Είχε και άλλους καλεσμένους. Περίπου 50 άτομα. Ήταν ο μόνος πολιτικός εάν θυμάμαι. Οι σχέσεις τους ήταν πολύ καλές.

Ο μάρτυρας φέρεται να υποστήριξε ότι η σύμβαση μεταξύ της «Τοξότης» και της «CCC» ήταν εικονική και πρόσθεσε ότι συμμετείχε σε συνάντηση των δύο πλευρών προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας.

«Η σύμβαση μεταξύ τους ήταν εικονική και τα 3 εκατ. δόθηκαν για τη συμμέτοχη στον τηλεοπτικό διαγωνισμό» φέρεται να είπε και συμπλήρωσε πως αν το έργο ήταν τεχνικό θα τον είχε καλέσει ο κ. Καλογρίτσας ως μηχανικό.

«Δεν χρειάστηκα πολύ χρόνο. Κατέληξα πολύ σύντομα στην πλασματικότητα της σύμβασης. Δεν υπήρχε τεχνική περιγραφή του έργου. Δεν υπήρχε τίποτα. Αν δείτε τις διαδικασίες δημοπράτησης ενός τέτοιου μεγάλου έργου ύψους 45 εκατ. ευρώ απαιτούνται 150 σχέδια και 2000 σελίδες. Εδώ δεν υπήρχε τίποτα. Ήταν ...ό,τι προαιρείστε» φέρεται να σχολίασε.

Ωστόσο, πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι ο μάρτυρας αναφέρθηκε απλώς σε κοινωνική εκδήλωση στο σπίτι του κ. Καλογρίτσα τον Δεκέμβριο του 2016, μετά τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών με παρουσία 200 καλεσμένων λόγω της ονομαστικής εορτής του οικοδεσπότη, στην οποία γιορτή πιθανολόγησε ότι υπήρχαν και πολιτικά πρόσωπα από άλλους χώρους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στη Βούλα: Η κατάθεση για το μυστηριώδη θάνατο 31χρονου σεφ