ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοσχέδιο εργασίας: Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας - Επίθεση Χατζηδακη στον ΣΥΡΙΖΑ

Νομοσχέδιο εργασίας: Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας - Επίθεση Χατζηδακη στον ΣΥΡΙΖΑ

Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατατέθηκε κατά του νομοσχεδίου για τα εργασιακά με τον υπουργό Εργασίας Κωστη Χατζηδακη κατά την ομιλία του στη Βουλή να λέει απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ: «Αν πηγαίνατε σε ένα τελικό με τον καλύτερο ψεύτη παγκοσμίως θα τον ξεπερνάγατε τον Τσιτσιπά».

Ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ συμφωνούν με την πλειονότητα των άρθρων του νομοσχεδίου, εντοπίζοντας το πρόβλημα μόνο σε περίπου 30 άρθρα από τα 129 του νομοσχεδίου. Ο υπουργός υποστήριξε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά στο νομοσχέδιο εξαιτίας των χαμηλών επιδόσεων του στις δημοσκοπήσεις.

Αναφερόμενος στο άρθρο 95 για την κάλυψη απεργίας που έχει κριθεί προηγουμένως παράνομη ανέφερε: «Για ποιο λόγο και είστε παράνομες αυτές οι απεργίες; Γιατί κατεβάσει δεν έχουν αποφασιστεί από γενική συνέλευση. Είναι νοείτω να καλύπτεται η απεργία σε μια τέτοια περίπτωση; Αυτό υποστηρίζεται; Επικαλείσαι τα νέα του Συντάγματος για την προστασία της απεργίας αλλά βλέπετε και τα μισά άρθρα του Συντάγματος. Δεν βλέπετε το άρθρο για την καταχρηστικότητα».


Σχετικά με το άρθρο που αφορά στην επιθεώρηση εργασίας ο υπουργός υποστήριξε ότι αυτό που ενοχλεί είναι ότι τους ελέγχους θα κάνει η ΑΑΔΕ αντί του υπουργείου. «Η άδε δεν είναι κράτος; Δεν είναι κρατική αρχή; Πως η πολιτική υποκρισία και πόσο μεγάλο πάθος; Έχω να κάνω κι ένα άλλο ερώτημα. Εσείς εδώ και 2,5 μήνες λέτε ότι έχω τις «γαλέρες» τους «οδοστρωτήρες», ότι θέλω να καταστρέψω τους εργαζόμενους, με συγχωρείτε έχετε αντιληφθεί τι λέγατε τόση ώρα όλοι μαζί; Ότι εμπιστεύεστε εμένα με τις γαλέρες και τους οδοστρωτήρες να προστατέψω τους εργαζόμενους περισσότερο από έναν Πιτσιλή νούμερο 2. Αντιπολίτευση ό,τι να’ ναι» είπε ο κ. Χατζηδάκης.


Για την προστασία από την απόλυση ο υπουργός εργασίας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ζήτημα συνταγματικής τάξεως. «Υπάρχουν έξι περιπτώσεις που προστίθεται στον ήδη υπάρχοντα κατάλογο σε σχέση με την ακυρότητα της απόλυσης. Μεταξύ των οποίων έξι περιπτώσεων είναι η προστασία του πατέρα μέχρι κάθε παιδί του να γίνει έξι μηνών και προβλέπεται για πρώτη φορά προστασία του εργαζόμενου για την άσκηση δικαιώματος, που ακόμα και εργατολόγοι από το χώρο της αριστεράς θεώρησαν προοδευτική κίνηση από μέρους της κυβέρνησης. Αυτά θα έχετε την ειλικρίνεια να την αναγνωρίσετε;».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2021 LIVE: Πρόγραμμα, θέματα, απαντήσεις, βάσεις - Συνεχής ενημέρωση