ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λ. Κατσέλη: Δεν είπα ποτέ «λεφτά υπάρχουν»

Λ. Κατσέλη: Δεν είπα ποτέ «λεφτά υπάρχουν»

Άνανδρες επιθέσεις εις βάρος της καταγγέλλει η Λούκα Κατσέλη, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της «Κοινωνικής Συμφωνίας».

«Το "λεφτά υπάρχουν" δεν ελέχθη από εμένα και ελέχθη τελείως διαφορετικά» δήλωσε η κ. Κατσέλη μιλώντας στη ΝΕΤ, κάνοντας λόγο για άνανδρες επιθέσεις που «προδίδουν αδυναμία και πανικό».

Μάλιστα, η κ. Κατσέλη επιχείρησε να αποστασιοποιηθεί από την κυβερνητική διετία του Γ. Παπανδρέου και τις επιλογές του οικονομικού επιτελείου, επισημαίνοντας ότι υπεύθυνη οικονομικών του ΠΑΣΟΚ ήταν μέχρι τις εκλογές. «Μετά τις εκλογές δεν ήμουν στο στενό οικονομικό επιτελείο», διευκρίνισε.

Επίσης, η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» διέψευσε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, υποστηρίζοντας ότι στη συνάντηση που είχε γίνει στις 2 Σεπτεμβρίου 2009 με τον Γ. Παπανδρέου «δεν είχε μιλήσει για επείγοντα μέτρα και για διψήφιο έλλειμμα».

Παράλληλα, η κ. Κατσέλη εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγόρησε ότι «έχει ασπασθεί ιδέες συντηρητικές και νεοφιλελεύθερος», κάτι που σημαίνει ότι ο χώρος που εξέφραζε το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ έχει μείνει «ορφανός».

Η ίδια χαρακτήρισε λάθος τη συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης και της σκληρής λιτότητας.

Στα πλαίσια αυτά, η ίδια επιχείρησε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο. «Στο πρώτο μνημόνιο δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια για διαπραγμάτευση. Στο δεύτερο μνημόνιο είχαμε καιρό, είχαμε δύο χρόνια να προετοιμαστούμε και δεν διαπραγματευτήκαμε. Και το κυριότερο, μπήκαν ρυθμίσεις που μας δένουν χειροπόδαρα», υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στην παραίτηση του κράτους και της Τράπεζας της Ελλάδας από την παραίτηση από την ασυλία για την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.

Αναφερόμενη στο μετεκλογικό τοπίο, η κ. Κατσέλη εμφανίστηκε θετική σε συνεργασίες «με δυνάμεις της Αριστεράς που δεν φοβούνται να κυβερνήσουν».