ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει τη πανδημία σε πρώτο πλάνο και στοχεύει απευθείας τον Μητσοτάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει τη πανδημία σε πρώτο πλάνο και στοχεύει απευθείας τον Μητσοτάκη

Η κατηγορία περί «υγειονομικού σαμποτάζ» που εκτόξευσε ο πρωθυπουργός εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την οργή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Με τον εφιάλτη της πανδημίας να μη έχει τελειωμό και με τους ειδικούς επιστήμονες να προειδοποιούν ότι βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο ενός νέου, τέταρτου κύματος του κορονοϊού, στη Κουμουνδούρου είναι αποφασισμένοι όχι απλά να απαντούν στις επιθέσεις που δέχονται από τη κυβέρνηση, αλλά να βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά από το Μαξίμου, αναδεικνύοντας τις προσωπικές ευθύνες που θεωρούν ότι έχει ο Κυριακός Μητσοτάκης.

Η κατηγορία περί «υγειονομικού σαμποτάζ» που εκτόξευσε ο πρωθυπουργός εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή», προκάλεσε την οργή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε τέτοιο σημείο, που ακόμα και ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, που επιδιώκει πάντα την πολιτική αντιπαράθεση με όρους θέσεων και όχι μέσω της «ατάκας», αναγκάστηκε να απαντήσει σε ιδιαίτερα σκληρό ύφος.

Την επίθεση αυτή που δέχθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την ώρα μάλιστα που η πανδημία φαίνεται να βρίσκεται ξανά σε φάση κλιμάκωσης, ο Αλέξης Τσίπρας την εξέλαβε ως «βρώμικο» χτύπημα. Έτσι, η εντολή που έδωσε στα κορυφαία στελέχη του κόμματος του ήταν να μην αφήνουν τίποτα αναπάντητο και να τοποθετούν στο κάδρο των ευθυνών για την «επιστροφή» του ιού τον βασικό -όπως τον χαρακτηρίζουν- υπεύθυνο της όλης κατάστασης, δηλαδή τον πρωθυπουργό.

Αρχικά, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εκμεταλλευτεί την ενόχληση που επικρατεί σε μεγάλο κόμματι των πολιτών, που για μία σειρά από λόγους εκφράζει τον προβληματισμό του απέναντι στον εμβολιασμό και στη παρούσα συγκυρία αισθάνεται πως δέχεται μία άνευ προηγουμένου στοχοποίηση από το κυβερνητικό στρατόπεδο. Όπως σημειώνουν από τη Κουμουνδούρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητά σε αυτή την κατηγορία των πολιτών έναν «αποδιοπομπαίο τράγο», προκειμένου να αποποιηθεί των ευθυνών του για το φιάσκο του εμβολιασμού και συνολικά με τη διαχείριση της πανδημίας, την οποία και χαρακτηρίζει «τραγική» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για «προσπάθεια διχασμού της κοινωνίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να φορτωθεί στους πολίτες η αποτυχία της κυβέρνησης και στο μέτωπο του εμβολιασμού», έκανε λόγο, χθες, ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9.89».

«Μια κυβέρνηση που είχε διακηρυγμένο στόχο να έχουμε οικοδομήσει ένα τείχος συλλογικής ανοσίας στο 70% αρχές του καλοκαιριού, όταν έχει πέσει 30% έξω, πρέπει να εξηγήσει ποιος ευθύνεται», σημείωσε, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν γίνεται ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση να μην ευθύνονται ποτέ σε αυτή τη χώρα και μονίμως να ευθύνονται οι πολίτες», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Πάντως, για να μην θεωρηθεί αυτή η τακτική ως κλείσιμο του ματιού προς τη πλευρά των αντιεμβολιαστών, όλα τα στελέχη του κόμματος, με πρώτο τον αρχηγό του Αλέξη Τσίπρα, απευθύνουν διαρκώς κάλεσμα προς τους πολίτες έτσι ώστε να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να εμβολιαστούν.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να κατηγορεί τη κυβέρνηση ότι πολιτικοποιεί την αρμόδια ειδική επιτροπή του υπουργείου Υγείας, αξιοποιώντας τις χθεσινές δηλώσεις του καθηγητή και μέλους της επιτροπής κ.Σύψα, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ, υποστήριξε πως ήταν απόφαση αποκλειστικά και μόνο του Μαξίμου το να βγουν οι μάσκες στους ανοιχτούς χώρους.

Το ότι στη Κουμουνδούρου αποφάσισαν να «απασφαλίσουν» εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής και να απαντούν με σφοδρότητα στα πυρά που δέχονται, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως θα σταματήσουν να προτείνουν λύσεις. Αρχικά, εξακολουθούν να ζητούν την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ και όχι το κλείσιμο νοσοκομείων για το οποίο μιλάει ο πρωθυπουργός.

Επίσης, θέτουν προς το υπουργείο Υγείας μετ’ επιτάσεως την ανάγκη να λύσει άμεσα το πρόβλημα με τις κινητές μονάδες, έτσι ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες, σε όλη την επικράτεια, να μπορούν να επιλέξουν το εμβόλιο που εκείνοι επιθυμούν να κάνουν.

Τέλος, τονίζουν ότι πρέπει εδώ και τώρα να ξεκινήσει η σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση προκειμένου να μην ξεφύγει η διασπορά του ιού, επιμένοντας στο ότι η είσοδος για όλους τους επισκέπτες στη χώρα πρέπει να γίνεται μόνο με αρνητικό μοριακό τεστ, αλλά και για συνεχείς ελέγχους σε μαζικούς χώρους εργασίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβολιασμός: Το σχέδιο για να πατήσει «γκάζι» η «Ελευθερία» - Μπαίνουν στην εξίσωση έφηβοι 15 ως 17