ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Μιχελάκης: To ΠΑΣΟΚ «φούσκωσε» σκόπιμα το έλλειμμα

Γ. Μιχελάκης: To ΠΑΣΟΚ «φούσκωσε» σκόπιμα το έλλειμμα

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Μ. Κοντοπυράκη (Real News) για το «μαγείρεμα» του ελλείμματος του 2009.

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του κ. Κοντoπυράκη αλλά και τα έγγραφα που δείχνουν ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου εξέταζε διάφορα σενάρια για το έλλειμμα του 2009, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης επισήμανε ότι όλα αυτά επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες της Συγγρού, ότι υπήρξε σκόπιμο και αυθαίρετο «φούσκωμα» του ελλείμματος.

«Μιας ώρας υπουργός ο κ. Παπακωνσταντίνου, χωρίς καν να έχει δει τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2009, δήλωνε ότι θα τα αλλάξει και εξέταζε εντελώς διαφορετικά σενάρια. Αυτό και μόνο αρκεί για να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ "φούσκωσε" σκόπιμα και αυθαίρετα το έλλειμμα», τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, πρόκειται για μια «εγκληματική ενέργεια, που προκάλεσε καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία, αδυναμία δανεισμού και προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ».

Η ΝΔ, ξεκαθάρισε ο κ. Μιχελάκης θα συγκροτήσει αμέσως μετά τις εκλογές μία και μόνο εξεταστική, που θα διερευνά το «πώς φτάσαμε στο μνημόνιο».

Επίσης, κάλεσε τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να πάρει άμεσα, ξεκάθαρη θέση. «Το γεγονός ότι αναδεικνύεται, σήμερα, παγκόσμια ημέρα του Αλτσχάιμερ, ας μη νομίσει ότι επηρεάζει τη μνήμη και την κρίση του λαού», σημείωσε με νόημα.