ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Παπακωνσταντίνου – Ξυνίδη για τα φωτοβολταϊκά της Εκκλησίας

Κόντρα Παπακωνσταντίνου – Ξυνίδη για τα φωτοβολταϊκά της Εκκλησίας

Σε ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την Ενέργεια, προχώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο υπουργικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στο μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας μέχρι το 2050 και την σύσταση επιτροπής η οποία θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Ενημέρωσε ακόμη ότι προχωράει το άνοιγμα της αγοράς λιγνίτη που είναι υποχρέωση από το Μνημόνιο, αλλά και για τις διαδικασίες πώλησης τεσσάρων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ, με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη να εκφράζει την διαφωνία του.

Ο κ. Ξυνίδης διαφώνησε και με την ικανοποίηση του αιτήματος της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στη Μονή Πεντέλης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή είναι η δουλειά της Εκκλησίας; Δεν έχουμε πάθει από τις μπίζνες της;»

Ο κ. Παπακωνσταντίνου άφησε ανοικτό το θέμα, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν ζητήματα αναδάσωσης και ιδιοκτησιακού χαρακτήρα.

Το ζήτημα συζητήθηκε εκτενέστερα σε κατ’ ιδίαν συνάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο μετά το τέλος της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.