ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πτώση Πετζετέλ στη Ζάκυνθο: Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πιλότο

Πτώση Πετζετέλ στη Ζάκυνθο: Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πιλότο
INTIME NEWS / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Συναγερμός σήμανε νωρίς το απόγευμα όταν ένα PZL που επιχειρούσε στη φωτιά που ξέσπασε στη Ζάκυνθο κατέπεσε σε δέντρα. Ο πιλότος του αεροσκάφους κατάφερε να βγει σώος και να ενημερώσει για το ατύχημα.

Το βράδυ της Κυριακής ο Πρωθυπουργός επέστρεψε στο Μέγαρο Μαξίμου από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, όπου βρέθηκε για να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στο μέτωπο των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, o Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πιλότο του Πετζεντέλ, επισμηναγό Τιμπλαλέξη Βασίλειο.

Στο 251 ΓΝΑ ο πιλότος

Στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους, με ελικόπτερο σούπερ πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, ο χειριστής του αεροσκάφους PZL που κατέπεσε το απόγευμα της Κυριακής (8/8) κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στην περιοχή Μαχαιράδο Ζακύνθου. Ο χειριστής είναι καλά στην υγεία του, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΑ.

Το αεροσκάφος ήταν μαζί με ένα ακόμη Πετζετέλ και είχαν σταλεί για να ενισχύσουν από αέρος τις επίγειες δυνάμεις για την κατάσβεση πυρκαγιάς μικρής έκτασης στην περιοχή Λαγώποδο - Μαχαιράδο. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται. Το αεροσκάφος ανήκε στο κλιμάκιο της 359 Μοίρας Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών στην Κεφαλονιά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.