ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτιές στην Ελλάδα: Στις 19:30 το νέο μήνυμα Μητσοτάκη

Κυριάκος Μητσοτάκης
InTime

Φωτιά - Όλες οι ειδήσεις: Ο πρωθυπουργός της χώρας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα απευθύνει νέο μήνυμα στους Έλληνες στις 19:30 της Δευτέρας (09.08).

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή κατάσταση, με την πύρινη λαίλαπα να αποτεφρώνει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους και να καταστρέφει σπίτια και περιουσίες. Στη Βόρειο Εύβοια συνεχίζει να είναι εφιαλτική η κατάσταση, ενώ μεγάλα μέτωπα υπάρχουν και στην Ηλεία και τη Λακωνία.

Τα προηγούμενα 24ωρα, αδιανόητη καταστροφή συντελέστηκε και σε Αττική, Μεσσηνία και Φωκίδα, με τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, να στέλνει μήνυμα προς τον ελληνικό λαό. Το μήνυμα του πρωθυπουργού θα μεταδοθεί στις 19:30 της Δευτέρας (09.08), ενώ αναμένονται και οι αποφάσεις για τις άμεσες αποζημιώσεις και τη στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών και των κατοίκων τους.

Αποζημιώσεις για τους πυρόπληκτους: Την Τρίτη οι ανακοινώσεις

Το απόγευμα της Τρίτης αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους όπως έγινε γνωστό μετά την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα προηγηθεί η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 3 μετά το μεσημέρι της Τρίτης όπου θα «κλειδώσουν» τα μέτρα ανακούφισης.

Στο μίνι υπουργικό της Δευτέρας συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθανάσιος Πετραλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Έως 6.000 ευρώ οι αποζημιώσεις ανά νοικοκυριό

Αποζημιώσεις έως 6.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό που επλήγη από τις φωτιές που καίνε την Ελλάδα προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας ενόψει των ανακοινώσεων που θα γίνουν σήμερα το απόγευμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως εξήγησε ο Χρήστος Σταϊκούρας οι αποζημιώσεις θα αφορούν την κάλυψη των πρώτων αναγκών και την αποκατάσταση των οικοσυσκευών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών που μίλησε στην ΕΡΤ οι πρώτες ανάγκες για νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα καλυφθούν με υπεύθυνες δηλώσεις μέσα από το σύστημα προκαταβολών και όταν θα γίνει η καταγραφή για σπίτια και καλλιέργειες θα υπάρξει και η πλήρης αποζημίωση. Παράλληλα ο Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε για ειδική πρόβλεψη σχετικά με τους αγρότες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εύβοια: Οι συγκλονιστικές προσπάθειες Ρουμάνων και Σέρβων πυροσβεστών να σβήσουν τη φωτιά