ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει επίθεση με όλα τα όπλα: Ακρίβεια, μεσαία τάξη, άνοιγμα σχολείων στην ατζέντα

ΣΥΡΙΖΑ
Να τοποθετήσει τη κυβέρνηση στη γωνία, καταβάλλοντας της πολλαπλά χτυπήματα σε όλα μέτωπα και λίγες ώρες πριν την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ
In Τime

Να τοποθετήσει τη κυβέρνηση στη γωνία, καταβάλλοντας της πολλαπλά χτυπήματα σε όλα μέτωπα και λίγες ώρες πριν την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που ανοίγει τη βεντάλια της αντιπαράθεσης στα θέματα της ακρίβειας, της πανδημίας, του ανοίγματος των σχολείων, αλλά και σε πολιτικές στήριξης της μεσαίας τάξης.

Η χθεσινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, δύο μόλις ημέρες πριν ο πρωθυπουργός εγκαινιάσει τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και εκφωνήσει την καθιερωμένη ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς, δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δεν σκοπεύει να αφήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε χλωρό κλαρί», είπε στο Newsbomb.gr στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία φράση που επιδέχεται πολλών ερμηνειών.

Βασική στόχευση του Αλέξη Τσίπρα, είναι το να καταφέρει σε πρώτη φάση να φέρει κοντά του τη μεσαία τάξη – δηλαδή την κοινωνική εκείνη ομάδα που του γύρισε τη πλάτη στη τελευταία εκλογική διαδικασία. Όπως πρόσφατα δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός «εξαπάτησε» τη μεσαία τάξη και δεν έκανε πράξη τίποτα από όλα αυτά που είχε υποσχεθεί. Αντίθετα, λένε από τη Κουμουνδούρου, όλο αυτό το διάστημα προχώρησε σε πολιτικές «αφαίμαξης» της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, την ώρα που φρόντιζε να ικανοποιήσει όλα τα «θέλω» των οικονομικών ελίτ που τον στηρίζουν.

Έτσι, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εξαγγείλει μία σειρά από μέτρα ανακούφισης και στήριξης της μεσαίας τάξης, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον τρόπο που σκοπεύει να διαχειριστεί τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, αφήνοντας επί της ουσίας εκτός χρηματοδότησης τη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων, προς όφελος συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων.

Το δεύτερο θέμα που η Κουμουνδούρου προσπαθεί να σηκώσει ψηλά με στόχο να πλήξει τη κυβέρνηση, είναι το θέμα της ακρίβειας και ειδικά στον τομέα της ενέργειας και του ρεύματος. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μέρες «πυροβολούν» τους υπουργούς Ενέργειας και Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα και Άδωνι Γεωργιάδη, υποστηρίζοντας ότι ενώ έβλεπαν την κατάσταση που διαμορφώνονταν, εκείνοι «πετούσαν ανέμελοι χαρταετό». Μάλιστα, ως προς τις αυξήσεις στο ρεύμα αποδίδουν τη πλήρη ευθύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρώην υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, που επί της ουσίας μετέτρεψαν σε «καζίνο» την αγορά ρεύματος για να πλουτίσουν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες.

Αν και στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν να ακούσουν τις ανακοινώσεις που θα πραγματοποιήσει επί του θέματος ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο είναι δεδομένο πως τις επόμενες θα ανεβάσουν κι άλλο τους τόνους, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα προβεί στη κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων κατά τη διάρκεια της δικής του ομιλίας στη ΔΕΘ.

Το άλλο μεγάλο θέμα που απασχολεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και χιλιάδες οικογένειες, είναι το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων. Με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι τα παιδιά και οι έφηβοι είναι πιο ευάλωτοι στη μετάλλαξη «Δ», η Κουμουνδούρου κατηγορεί τη κυβέρνηση ότι ανοίγει τα σχολεία χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας, ούτε καν τα στοιχειώδη όπως είναι η αραίωση των παιδιών ανά τάξη.

«Περίπου 1 εκατομμύριο παιδιά, ειδικά στα αστικά κέντρα, στοιβάζονται σε τάξεις των 18-30 μαθητών και το υπουργείο Παιδείας δεν έπραξε απολύτως τίποτα ώστε να επιτευχθεί η αραίωση του μαθητικού πληθυσμού. Αντιθέτως, πέρυσι η κυβέρνηση είχε προχωρήσει με νόμο στην αύξηση του αριθμού των μαθητών στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά, ενώ φέτος προχωρά σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων, ακόμα και στην πυρόπληκτη Εύβοια», δήλωσε χθες ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Nέα μέτρα: Αλλάζουν όλα από 13 Σεπτεμβρίου - Νέα πραγματικότητα για ανεμβολίαστους

Ο απρόβλεπτος ανασχηματισμός, τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων και τα «ρέστα» Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Υπόθεση Σεμέδο-Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: «Ανοίγουν» κινητά μετά τις καταγγελίες της μητέρας της 17χρονης