ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μητσοτάκη στον Τσίπρα – Οι αιχμές για τις προσωπικές επιθέσεις και η μεσαία τάξη

Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην 85η ΔΕΘ.
InTime

Σε όλα απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Μόνο απαρατήρητες δεν πέρασαν οι απαντήσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις ερωτήσεις που αφορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και μια ενδεχόμενη συναίνεση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή (12.09) στην 85η ΔΕΘ.

Σε αυτό το πλαίσιο ήταν ξεκάθαρος πως είναι αδύνατη η συναίνεση υπό τις παρούσες συνθήκες. Συγκεκριμένα απαντώντας για τον πρόσφατο ανασχηματισμό και το ναυάγιο της επιλογής Αποστολάκη άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: «Θεωρώ ότι έχω εξαντλήσει την πρόθεσή μου να είμαι συναινετικός με ανθρώπους και χώρους που δεν έχουν διάθεση για συναίνεση. Με τους πολίτες θέλω συναίνεση. Με ανθρώπους που ζητούσαν λίγες μέρες πριν αυτό που έκανα και μετά ασκούν κριτική δεν έχω κανένα λόγο να συζητάω για συναίνεση».

Αναφορικά με την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στο πλέγμα μέτρων για τους νέους, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «δεν βγάζει κανείς άκρη με την αντιπολίτευση, που μας είπαν ότι τα δίνουμε όλα για να πάμε σε εκλογές και λίγο αργότερα ότι δίνουμε ψίχουλα. Περιμένω να ακούσω συγκεκριμένη κριτική από την αντιπολίτευση αντί για γενικόλογους αφορισμούς. Τι λέει η αντιπολίτευση για το πρώτο ένσημο;»

Παράλληλα απέκλεισε κατηγορηματικά μια κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, ενώ σε ερώτηση για όσα τον επικρίνει η αξιωματική αντιπολίτευση για την πολιτική του προς τη μεσαία τάξη, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Η μεσαία τάξη ξέρει καλά τι της έκανε ο κ. Τσίπρας. Τη διέλυσε με ιδεολογική εμμονή. Εμείς μειώνουμε φόρους και ποιον ωφελούμε; Τη μεσαία τάξη». Και συνέχισε: «Δεσμεύτηκα να επιστρέψω στη μεσαία τάξη ότι της πήρε ο κ. Τσίπρας και αυτό κάνω» είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι τη μεσαία τάξη αφορούν οι φοροελαφρύνσεις. «Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας μεσαία τάξη είναι. Ο κ. Τσίπρας τη διέλυσε με ιδεολογική εμμονή. Η μεσαία τάξη δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δεν είμαστε συνεπείς με αυτά που της είπαμε προεκλογικά» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε τα εξής: «Ο πολιτικός μου αντίπαλος έχει επιλέξει την στρατηγική της όξυνσης εναντίον μου, εναντίον της οικογένειάς μου, της γυναίκας μου, των παιδιών μου. Είναι κατευθυνόμενα όσα λέγονται και γράφονται στον οχετό του διαδικτύου. Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει πολιτισμικό και αξιακό χάσμα. Δικό μου χρέος είναι να ενώσω και να συνομιλώ με την κοινωνία». Και προσέθεσε: «Αν κάποιοι νομίζουν ότι η κοινωνία βρίσκεται στο 2011 και ονειρεύονται κίνημα νεοαγανακτισμένων είναι βαθιά νυχτωμένοι. Μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο τον κ. Τσίπρα τι επιδιώκει με όλες αυτές τις προσωπικές επιθέσεις».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τι αλλάζει από σήμερα για τους ανεμβολιαστούς σε εργασία, εστίαση και μετακινήσεις

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται έξαρση της ζέστης τις επόμενες ημέρες

Σχολεία - Γκάλοπ Newsbomb.gr: Το 81% διαφωνεί με τον τρόπο που ανοίγουν - Τι θα ισχύει από σήμερα