ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας από ΔΕΘ: Οι πολίτες βιώνουν το αίσθημα της ανασφάλειας - «Πρωτόγνωρο το κύμα ακρίβειας»

Τσίπρας από ΔΕΘ: Οι πολίτες βιώνουν το αίσθημα της ανασφάλειας - «Πρωτόγνωρο το κύμα ακρίβειας»

Συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ είχε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο «πρωτόγνωρο κύμα ακρίβειας το οποίο σαρώνει την αγοραστική δύναμη νοικοκυριών και επιχειρήσεων και δημιουργεί ένα γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας». 

Την άποψη ότι η ανασφάλεια είναι το συναίσθημα που πλημμυρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, εξέφρασε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν είναι μόνο η πανδημία που κάνει δύσκολη τη ζωή των πολιτών, αλλά και «πρωτόγνωρο κύμα ακρίβειας το οποίο σαρώνει την αγοραστική δύναμη νοικοκυριών και επιχειρήσεων και δημιουργεί ένα γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας. Ίσως αυτή είναι η κατάλληλη λέξη για το συναίσθημα που σήμερα πλημμυρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Ανασφάλεια σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας και την υγεία, αγωνία για το εθνικό σύστημα υγείας και τις αντοχές του, ανασφάλεια για το μισθό, για το εισόδημα, ανασφάλεια για το επιχειρείν, ανασφάλεια και για το μέλλον, για το αύριο, κυρίως των νέων ανθρώπων», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση έχει αφήσει στη τύχη της τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, παρά τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής. «Πολύ σημαντικά έργα για την πόλη έχουν μείνει πίσω και κάποια από αυτά αγνοούνται. Όπως το διαμετακομιστικό κέντρο στο στρατόπεδο Γκόνου, η σιδηροδρομική διασύνδεση της Εγνατίας, το λιμάνι, τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν την ποιότητα ζωής, τα συγκοινωνιακά προβλήματα της πόλης, ο ΟΑΣΘ, το μετρό το οποίο θα μπορούσε ήδη να είχε ξεκινήσει».

Τέλος, αναφέρθηκε στο ζήτημα της ανάπλασης της ΔΕΘ που απασχολεί έντονα τη πόλη το τελευταίο διάστημα. «Γνωρίζω πάρα πολύ καλά, ότι ενδεχόμενα σχέδια που μπορεί να είχαν ενδιαφέρον, για τη μεταφορά της Έκθεσης αλλού, θα ήταν σχέδια που θα απαιτούσαν ένα τεράστιο κόστος, χωρίς να είμαστε βέβαιοι για το αποτέλεσμά τους. Ωστόσο, θέλω να συνταχθώ με όλους εκείνους οι οποίοι επιμένουν αυστηρά να διεκδικούν την καλύτερη δυνατή λύση, τη βέλτιστη δυνατή λύση που θα αποδίδει το μέγιστο δυνατό χώρο στους πολίτες - ελεύθερο δημόσιο χώρο και το μέγιστο δυνατό χώρο πρασίνου στο πλαίσιο της ανάπλασης της ΔΕΘ. Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι περνάμε σε μία εποχή κλιματικής κρίσης, που είναι το κυρίαρχο γεγονός για τις ζωές όλων μας. Συνεπώς και η ζωή στην πόλη έχει πολύ μεγάλη αξία», υπογράμμισε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επισκέψεις στα Περίπτερα της ΔΕΘ

Από τη μιάμιση ώρα που κράτησε η περιοδεία του στην ΔΕΘ τον περισσότερο χρόνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τον αφιέρωσε στο Περίπτερο που φιλοξενούνται τα Πανεπιστήμια (Αριστοτέλειο, Δημοκρίτεια Θράκης, Διεθνές, Δυτικής Αττικής).

Στον χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, στον διάλογο που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πρύτανη του ΑΠΘ, του είπε ότι έχει μια ιδιαίτερη αγάπη για το ΑΠΘ για την ερευνητική δραστηριότητα του και τη διάχυση της στην κοινωνία. Στη συνέχεια μίλησε με μέλη της Ομάδας Αεροναυτικής του ΑΠΘ, όπως και με φοιτητές μέλη ομάδων που έχουν κατασκευάσει βενζινοκίνητα και ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα αγώνων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε και για το Περίπτερο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, το Περίπτερο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, τα Περίπτερα θερμοκοιτίδων νεοφυών επιχειρήσεων, το Περίπτερο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, τα Περίπτερα της ΕΥΑΘ, του Μουσείου Μέριμνας Ποντίων Κυριών, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσάνων, του Ερυθρού Σταυρού, του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ενωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, του ΟΑΣΘ, του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, της ΣΕΚΑΠ και Περίπτερα τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών και site.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη στα Καλύβια με επτά τραυματίες: Οι δυο σε σοβαρή κατάσταση - Τραυματίστηκαν και τρία παιδιά

Χαστούκι για την Τουρκία η EUMED 9: Επιστροφή της Ευρώπης στη Μεσόγειο

Κορονοϊός: Ποιες ευπαθείς ομάδες κινδυνεύουν περισσότερο από Covid-19 παρά τον εμβολιασμό τους