ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Θα διχαστούμε και θα διασπαστούμε αν κοιτάξουμε είτε δεξιά είτε αριστερά

Γεννηματά ΚΙΝΑΛ δεξιά αριστερά
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ποιο είναι το διακύβευμα της εσωκομματικής αναμέτρησης
INTIME/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, προειδοποίησε ότι ενέχει ο κίνδυνος διάσπασης αν θολώσει το μήνυμα του κόμματος, κοιτάζοντας είτε δεξιά είτε αριστερά.

Σε κλειστή σύσκεψη στελεχών που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά της συμμετείχε το απόγευμα στη Τρίπολη, η Φώφη Γεννηματά. Τόνισε ότι το διακύβευμα της εσωκομματικής αναμέτρησης «συνδέεται άρρηκτα με την ύπαρξη της παράταξής μας και της πορείας προς τα εμπρός.

Οποιοδήποτε πισωγύρισμα, αν θολώσουμε το μήνυμά μας, αν κοιτάξουμε λίγο δεξιά, λίγο αριστερά, αντί για την αυτόνομη πορεία που έχουμε χαράξει, κινδυνεύουμε με την καταστροφή» και προειδοποίησε για τον κίνδυνο «να διχαστούμε, θα οδηγηθούμε σε μία διάσπαση μοιραία για το χώρο μας αν παίξουμε το παιχνίδι των αντιπάλων μας που επιδιώκουν μέσα από αυτή τη διαδικασία, να μοιράσουν τα ιμάτια μας. Δεν θα τους το επιτρέψουμε», όπως είπε.

Ανέφερε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε στις εθνικές εκλογές που έρχονται η παράταξή μας να αναδειχθεί και πάλι ισχυρή, πρωταγωνίστρια, εγγυήτρια της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου, όμως αυτό προϋποθέτει την ενότητα, την καθαρή προοδευτική ταυτότητα, την αυτόνομη πορεία μας απέναντι στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεσε ότι «τώρα που φαίνεται ότι οι πολιτικές του κ. Μητσοτάκη χτυπούν την κοινωνία, τώρα που φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί ούτε ως αντιπολίτευση, τώρα που η Σοσιαλδημοκρατία επανακάμπτει σε διεθνές επίπεδο μπορούμε να είμαστε εμείς, αν το πιστέψουμε, που θα γκρεμίσουμε τη Δεξιά».

Για τη συζήτηση γύρω από το όνομα του ΠΑΣΟΚ και τον ήλιο, η Φώφη Γεννηματά μίλησε για επικοινωνιακά κόλπα. «Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει σήμερα επειδή υπάρχει το Κίνημα Αλλαγής. Αν δεν υπήρχε το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ θα είχε καταστραφεί, θα είχε καταρρεύσει υπερχρεωμένο υπό την πίεση και το βάρος της συκοφαντίας και των επιθέσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Προστατεύοντας το ΠΑΣΟΚ μέσα στο Κίνημα Αλλαγής, καταφέραμε οι προοδευτικοί πολίτες να νοσταλγούν το ΠΑΣΟΚ», υποστήριξε.

Κάνοντας αυτοκριτική αναγνώρισε λάθη που έγιναν με σημαντικότερο ότι «δεν καταφέραμε να έχουμε εκλεγμένα όργανα, εξαιτίας της πανδημίας», όπως είπε.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς έγινε το τροχαίο-σοκ στον Κηφισό: Το αυτοκίνητο... απογειώθηκε και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα

Ζωή Παπαδοπούλου: Δύσκολες ώρες για την τραγουδίστρια - Προχώρησε σε αναγκαστική διακοπή κύησης

Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση: Φρεγάτες, Rafale και βάσεις