ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά: Στο πλευρό της σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος - Μηνύματα συμπαράστασης από τα κόμματα

Φώφη Γεννηματά ΚΙΝΑΛ
Ο πολιτικός κόσμος στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, εύχεται σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος

Σαν «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε στην πολιτική σκηνή, η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να μην συνεχίσει στην εκλογική εσωκομματική κούρσα του ΚΙΝΑΛ, εξαιτίας της επιβάρυνσης της υγείας της.

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, εισήχθη χθες Δευτέρα (11/10), εκτάκτως στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται, αφού παρουσίασε συμπτώματα ατελούς ειλεού, με την κατάστασή της να οφείλεται -σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν- σε υποτροπή της βασικής της νόσου.

Η Φώφη Γεννηματά με ανακοίνωσή της στη συνέχεια γνωστοποίησε την απόφασή της να μην διεκδικήσει την προεδρία του ΚΙΝΑΛ. Πριν την ανακοίνωση, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε μιλήσει στους στενούς συνεργάτες της, δίνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας, πως θα βγει νικήτρια και από αυτή τη μάχη.

Πρώτοι, στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, έσπευσαν να ευχηθούν οι σύντροφοί της από το ΚΙΝΑΛ, καθώς και οι συνυποψήφιοί της στην «κούρσα» της προεδρίας. Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφερε ότι αναστέλλει την προεκλογική του εκστρατεία, ενώ ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στην Φώφη Γεννηματά.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος με δήλωση-στήριξη προς την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ανέφερε «Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Φώφη Γεννηματά, στην οποία ευχήθηκε περαστικά, καλή δύναμη και καλή ανάρρωση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω μηνύματος του στο Twitter γνωστοποίησε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Φώφη Γεννηματά, «επικοινώνησα με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για να της ευχηθώ από καρδιάς περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Ευχή όλων μας, να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία αυτή».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε και αυτός τηλεφωνικά με την κα Γεννηματά, η οποία βρίσκεται στον Ευαγγελισμό, αναφέροντας ότι είναι η πιο δύσκολη μάχη την οποία θα κερδίσει, ενώ ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

«Επικοινώνησα πριν από λίγο με τη Φώφη Γεννηματά και της μετέφερα τις ειλικρινείς ευχές μου για καλή δύναμη και ταχεία ανάρρωση. Είναι βέβαιο ότι και αυτή τη μάχη, που ίσως είναι πιο σημαντική από τις άλλες της πολιτικής, θα την κερδίσει», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ανακοίνωσε εξέδωσε και το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, αναφέροντας ότι ο ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, απέστειλε στη Φώφη Γεννηματά το εξής μήνυμα:«Θα ήθελα να ευχηθώ από βάθους καρδιάς περαστικά και καλή δύναμη.Με εκτίμηση, Δημήτρης Κουτσούμπας».

«Απ’ όλους μας στο ΜέΡΑ25, περαστικά στην Φώφη Γεννηματά. Η είδηση της ασθένειάς της με θλίβει και προσωπικά. Μια σοβαρή ασθένεια είναι εξ ορισμού άδικη και σκληρή. Εν προκειμένω είναι και πλήγμα για την πολιτική ζωή όταν οδηγεί στην απόσυρση μιας πολιτικής αντιπάλου. Σιδερένια!», αναφέρει στο δικό του μήνυμα ο Γιάννης Βαρουφάκης.

«Ευχόμαστε στη Φώφη Γεννηματά να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και να επιστρέψει ξανά δυνατή. Η σκέψη μας είναι κοντά της και στην οικογένειά της», ήταν το μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έγραψε στο δικό του μήνυμα μέσω Facebook: «Από καρδιάς θέλω να εκφράσω τις πιο θερμές ευχές μου στην Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, να ξεπεράσει γρήγορα το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Έχει αποδείξει και άλλες φορές ότι ξέρει να δίνει μάχες και να νικά!».


«Πολλά περαστικά στην Φώφη Γεννηματά και ταχεία ανάρρωση. Είναι δυνατή θα τα καταφέρει», ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής εύχεται περαστικά στην Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά. Η Πρόεδρος έχει αποδείξει ότι είναι μια πραγματική μαχήτρια της ζωής και θα βγει σύντομα νικήτρια και από αυτή τη μάχη. Είμαστε και θα παραμείνουμε όλες και όλοι στο πλευρό της», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

«Ευχόμαστε στη Φώφη Γεννηματά ταχεία ανάρρωση. Τώρα είναι η ώρα της πραγματικής μάχης και της ευχόμαστε να σταθεί δυνατή, όπως άλλωστε έκανε και στο παρελθόν. Προσδοκούμε κάθε καλό για την ίδια και την οικογένειά της», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ειλικρινείς και από καρδιάς ευχές στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, κυρία Φώφη Γεννηματά, για ταχεία ανάρρωση», εκφράζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με την σειρά του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Ασελγούσε στα ανίψια του επί 4 χρόνια και βιντεοσκοπούσε τις πράξεις του

Σωτήρης Λαφαζάνης: Πώς έγινε το μοιραίο τροχαίο - Γιατί θα γίνει νεκροψία

Καιρός: Έρχεται νέο πολύ ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από Πέμπτη - Στο «κόκκινο» πολλές περιοχές (vid)