ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ανίκανοι να αντιμετωπίσουν την πανδημία»: Ο ΣΥΡΙΖΑ «αγριεύει» και στέλνει μηνύματα στο Μαξίμου

«Ανίκανοι να αντιμετωπίσουν την πανδημία»: Ο ΣΥΡΙΖΑ «αγριεύει» και στέλνει μηνύματα στο Μαξίμου
«Ανεύθυνοι, ανίκανοι, ανέμελοι να αντιμετωπίσουν τη πανδημία», λένε στον ΣΥΡΙΖΑ
INTIME NEWS

Για μία άνευ προηγουμένου επιπολαιότητα στους κυβερνητικούς χειρισμούς πάνω στο ζήτημα της πανδημίας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζει ότι το Μέγαρο Μαξίμου όχι απλά έχει πετάξει «λευκή πετσέτα» στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, αλλά και ότι ακολουθεί μία «κυνική» και «μικροπολιτική» στρατηγική, αφήνοντας τη κοινωνία στο έλεος της.

Παράλληλα, η Κουμουνδούρου στέλνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη το μήνυμα να αλλάξει ρότα και να προωθήσει έστω και την ύστατη ώρα μέτρα που θα έχουν τη σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης και που πραγματικά θα δημιουργήσουν ένα «τείχος» προστασίας, χωρίς εξαιρέσεις για ψηφοθηρικούς σκοπούς, εννοώντας προφανώς την εξαίρεση των ναών από το υποχρεωτικό rapid test.

Με τα κρούσματα να σπάνε σε καθημερινή, πλέον, βάση όλα τα ρεκόρ, ο ΣΥΡΙΖΑ βάλλει συνεχώς εναντίον της κυβέρνησης, την οποία και κατηγορεί ως την αποκλειστική υπεύθυνη για τον εκτροχιασμό της κατάστασης. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλάει για «ημίμετρα», καθώς όπως σημειώνει, η κυβερνητική πλευρά αδυνατεί ή δεν θέλει να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Δεν είναι μόνο οι συνεχείς αρνήσεις του πρωθυπουργού να δεχθεί οποιαδήποτε συναινετική πρόταση κάνουν οι ίδιοι και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που προκαλούν την τόσο έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου, αλλά και η προσπάθεια που καταβάλει η κυβερνητική πλευρά να κάνει το «μαύρο, άσπρο», μέσα από μία επιθετική επικοινωνιακή πολιτική, που αγγίζει όπως λένε, τα όρια του κυνισμού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι χθεσινές δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη, που ούτε λίγο, ούτε πολύ ζήτησε να σταματήσει η καταμέτρηση των κρουσμάτων, την ώρα, μάλιστα, που αυτά αυξάνονται με απίστευτη ταχύτητα, διότι όπως σημείωσε η χώρα δεν θα ξαναπάει σε lockdown, ακόμα και αν τα κρούσματα φτάσουν τα 10.000 την ημέρα. Κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η τοποθέτηση αυτή του υπουργού Ανάπτυξης δεν αποτελεί κάποια προσωπική του τοποθέτηση, αλλά αντανακλά πλήρως τις σκέψεις που υπάρχουν στο περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με απλά λόγια, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα «μεταφράζουν» τα λεγόμενα Γεωργιάδη ως «οι πολίτες ας “κόψουν” το κεφάλι τους, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να μένει αμέτοχη, προκειμένου να μαζέψει τα ακροδεξιά “ψηφαλάκια” των αρνητών». Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσουν και την εξαίρεση των ναών από υποχρεωτικά ράπιντ τεστ, αφού εκεί η κυβέρνηση προσπαθεί να «ψαρέψει» ψήφους, αφήνοντας τους θρησκευόμενους πολίτες να παίζουν «κορώνα-γράμματα» την υγεία τους.

Η «παραίτηση» της κυβέρνησης από την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, είναι, επίσης, εμφανής κατά τον ΣΥΡΙΖΑ και στο γεγονός ότι δεν καταβάλει καμία προσπάθεια για την επανεκκίνηση των εμβολιασμών που επί της ουσίας έχουν «παγώσει», αλλά και από το ότι δεν κάνει καμία κίνηση για να ενισχύσει το ΕΣΥ και να μειώσει τον συνωστισμό σε μαζικούς χώρους, όπως είναι τα μέσα μεταφοράς και τα σχολεία.

Η Κουμουνδούρου, τονίζει ότι πρέπει να γίνει μία επανεκκίνηση στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας, συνεχίζοντας να κάνει κινήσεις καλής θέλησης προς τη κυβερνητική πλευρά. «Σε όλα τα επίπεδα χρειάζεται μια νέα αρχή, μια επανεκκίνηση και κατά την άποψή μου θα ήταν καίριας σημασίας μια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να συζητηθεί η έκτακτη συνθήκη στην οποία βρισκόμαστε σήμερα και την ανάγκη μιας διεξόδου», είπε, χθες, στον Real FM ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Πάντως, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσει την επιθετική πολιτική απέναντι στη κυβέρνηση, σκοπεύοντας να αναδείξει στους πολίτες τα λάθη, τις αντιφάσεις, αλλά και την επικίνδυνη στρατηγική που το Μαξίμου ακολουθεί στα θέματα της δημόσια Υγείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα - Σούπερ μάρκετ: Τι ισχύει για τους μη εμβολιασμένους

Κορονοϊός: Σε εφαρμογή τα νέα μέτρα από το Σάββατο - «Καμπανάκι» από τους ειδικούς για την πανδημία

Θλίψη για τη μαραθωνοδρόμο Δήμητρα Ιορδανίδου – Το χρονικό της τραγωδίας που «πάγωσε» τη Θεσσαλονίκη