ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «καρφί» για την προοδευτική διακυβέρνηση και η απάντηση για τις συνεργασίες

Μητσοτάκης εκλογές προοδευτική διακυβέρνηση
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.
Γραφείο του Πρωθυπουργού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε την θέση του για τις συνεργασίες, ενώ αναφέρθηκε και στα σενάρια περί «προοδευτικής διακυβέρνησης»

Ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις εκλογές, διευκρινίζοντας ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ενώ μίλησε και για τα σενάρια περί σχηματισμού «προοδευτικής διακυβέρνησης».

«Πιστεύω στις σταθερές μονοκομματικές κυβερνήσεις. Πιστεύω στην αυξημένη αναλογική. Η ΝΔ θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία από την πρώτη κιόλας κάλπη με την απλή αναλογική. Αν δεν το πετύχουμε, θεωρώ περίπου αδύνατο να σχηματιστεί κυβέρνηση και θα πάμε σε δεύτερες εκλογές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς για τα σενάρια περί «προοδευτικής διακυβέρνησης», ο πρωθυπουργός συνέστησε «σε όσους κάνουν τέτοια σενάρια να κάνουν ορισμένες ασκήσεις απλής αριθμητικής» και εξήγησε: «Όσοι τα λένε ουσιαστικά προεξοφλούν ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα. Η ”προοδευτική διακυβέρνηση” είναι στρατηγική ήττας, είναι πώς θα καταφέρουμε όντας δεύτερο κόμμα να σχηματίσουμε κυβέρνηση. Δεν βγαίνουν τα κουκιά. Αν έβγαιναν θα ήταν μια κυβέρνηση που δεν θα συγκινούσε πάρα πολύ το εκλογικό σώμα. Δεν χρειάζεται να σας προσωποποιήσω τώρα το σχήμα το οποίο φαντάζομαι ότι θα κυβερνούσε τη χώρα σε αυτή την περίπτωση».

Ακόμη, σημείωσε ότι τα διλήμματα στις εκλογές θα είναι σαφέστατα, ανάμεσα σε τέσσερα χρόνια με αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ και στα προηγούμενα 4 χρόνια με κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. «Οι πολίτες θα επιλέξουν σταθερότητα και ανάπτυξη ή ανασφάλεια και περιπέτειες», υπογράμμισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Mad Clip: Το ποσοστό αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα του - Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις (vid)

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Λάσκος - Η επιθυμία της οικογένειάς του (pics)

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα πάμε σε νέο lockdown - Δύο αυξήσεις του κατώτατου μισθού το 2022