ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: «Πράσινο φως» για παράταση έως τις 20:00 - Έσπασε το ρεκόρ συμμετοχής του 2017

Εκλογές ΚΙΝΑΛ παράταση
Ουρές σε πολλά εκλογικά κέντρα που στήθηκαν σε όλη την επικράτεια
Intime News

Εκλογές ΚΙΝΑΛ αποτελέσματα: Παράταση μιας ώρας -έως τις 20:00- στην εσωκομματική αναμέτρηση «θρίλερ» του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε η ΕΔΕΚΑΠ μετά από το αίτημα του «στρατοπέδου» του υποψήφιου Γιώργου Παπανδρέου

Πέρα των προσδοκιών είναι μέχρι στιγμής η συμμετοχή στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ με τους πολίτες που έχουν ψηφίσει να έχουν ξεπεράσει τους 230.000. Οι εικόνες έξω από τα περισσότερα εκλογικά κέντρα που στήθηκαν σε όλη την επικράτεια ήταν ενδεικτικές με τις ουρές των πολιτών να περιμένουν να ψηφίσουν τον επόμενο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής.

Η συμμετοχή είναι τόσο μεγάλη που από την πλευρά του υποψήφιου Γιώργου Παπανδρέου, ζητήθηκε από την αρμόδια Επιτροπή ( ΕΔΕΚΑΠ) η παράταση -μιας ώρας- της εκλογικής διαδικασίας. Στο παραπάνω αίτημα συμφώνησε και η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη και τελικώς δόθηκε το «πράσινο φως» με την παράταση να πηγαίνει μέχρι τις 20:00.

Σημειώνεται ότι οι πολίτες ψήφιζαν με ρυθμό περίπου 500 ψήφους ανά λεπτό, όπως εκτίμησαν από το κεντρικό επιτελείο του ΚΙΝΑΛ.

Το κλίμα στα αντίπαλα στρατόπεδα

Το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου δεν κρύβει την αισιοδοξία του για την ετυμηγορία της κάλπης, κρατώντας ωστόσο τους τόνους χαμηλά. Αυτό, όμως, που όπως αναφέρουν πηγές είναι η αυριανή μέρα και η ενότητα του κόμματος, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στο «στρατηγείο» του Ανδρέα Λοβέρδου επικρατεί ικανοποίηση αλλά και προβληματισμός για την ταλαιπωρία. Σε δήλωση που έκανε στην ΕΡΤ ζήτησε από όλους τους ψηφοφόρους υπομονή. Συνεργάτες του μετέφεραν μια δυσαρέσκεια καθώς λένε ότι είχε επισημάνει πως έπρεπε να στηθούν περισσότερες κάλπες για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία. Εκτιμούν ότι η προσέλευση θα φτάσει στους 280-300.000 ψηφοφόρους, γεγονός που ευνοείται από τον καλό καιρό αλλά δείχνει ότι υπάρχει η διάθεση των πολιτών για μια δυναμική αντιπολίτευση, και όπως λένε η μεγάλη συμμετοχή ευνοεί και την υποψηφιότητά του.

Στην Ιπποκράτους όπου εδρεύει το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη, συνεργάτες του εξέφραζαν δυσαρέσκεια για την προσπάθεια κάποιων να δημιουργήσουν «κλίμα» με αφορμή τη διαρροή «αποτελέσματος» από τα εκλογικά τμήματα της Αυστραλίας χωρίς καν να το γνωρίζει η Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ που διαχειρίζεται τη διαδικασία. Όπως επισημαίνουν κινήθηκε πάντα ενωτικά, τονίζοντας ότι δεν εγκατέλειψε ποτέ την παράταξη σε αντίθεση με άλλους τονίζοντας ότι ήταν πάντα στο κέντρο αλλά στο περιθώριο της εξουσίας «Ο κόσμος κουράστηκε να δίνει ευκαιρίες στους ίδιους και τους ίδιους», λένε.

Οι συνεργάτες του Π. Γερουλάνου εξέφρασαν τη μεγάλη τους αισιοδοξία για τη μαζική προσέλευση και αναμένουν το αποτέλεσμα.

Μεγάλη ικανοποίηση εξέφρασε και Παύλος Χρηστίδης – ο οποίος περιόδευσε σε εκλογικά κέντρα – για τη μεγάλη προσέλευση σημειώνοντας ωστόσο ότι η διαδικασία είναι στα μισά και τίποτα δεν έχει κριθεί.

Ο Χάρης Καστανίδης από τη Θεσσαλονίκη μίλησε για μεγάλη μέρα σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά που ήταν διαφορετική η εικόνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΚΙΝΑΛ: Στην τελική ευθεία οι εκλογές - Όλες οι εξελίξεις λίγο πριν τα τελικά αποτελέσματα -LIVE BLOG

Κρούσματα σήμερα: 3.526 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 79 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 715 οι διασωληνωμένοι

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ραγδαία επιδείνωση τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές θα πληγούν