ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Αποτελέσματα: Μάθετε πρώτοι ποιος θα είναι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ το βράδυ της Κυριακής

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Αποτελέσματα: Μάθετε πρώτοι ποιος θα είναι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ το βράδυ της Κυριακής
Το Newsbomb.gr θα σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις των εκλογών του Κινήματος Αλλαγής 

Αυτή την Κυριακή 12 Δκεμβρίου 2021 το Newsbomb.gr όπως σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις θα σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις των εκλογών του Κινήματος Αλλαγής 

Από νωρίς το πρωί στα εκλογικά κέντρα του ΚΙΝΑΛ οι ρεπόρτερ του Newsbomb.gr θα σας μεταφέρουν τον παλμό των ψηφοφόρων με βίντεο, εικόνες και ζωντανές συνδέσεις. Ταυτόχρονα οι αρθρογράφοι και οι πολιτικοί συντάκτες του site θα αναλύουν όλες τις προγνώσεις και θα μεταδίδουν τις εκτιμήσεις των δυο στρατηγείων του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου.

Αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες το Newsbomb.gr θα σας μεταφέρει τα αποτελέσματα σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, στους μεγάλους Νομούς, αλλά και τα επίσημα αποτελέσματα στην Επικράτεια σε πραγματικό χρόνο.

Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ κυριάρχησε στη νότια Ελλάδα -συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης-, πρώτευσε στη βόρεια και στην κεντρική Ελλάδα. Ο Γιώργος Παπανδρέου πρώτευσε στη δυτική Ελλάδα. Στην Αττική πλειοψήφησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Οι εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ 2021 ή εκλογές ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου 2021. Ο δεύτερος γύρος διεξάγεται την Κυριακή στις 12 Δεκεμβρίου και θα καθορίσει τον πρόεδρο του κόμματος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Κάλπες θα στηθούν σε όλη τη χώρα, καθώς και στο εξωτερικό.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Οι ημερομηνίες που «σημάδεψαν» την πορεία προς τις κάλπες

Στις 16 Ιουνίου 2021, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την ηγεσία τον Ιούλιο του 2021. Στη 1 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και ο Χάρης Καστανίδης.

Στις 12 Οκτωβρίου, η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε την απόσυρσή της από την εκλογική διαδικασία, για λόγους υγείας.

Στις 13 Οκτωβρίου, ο Βασίλης Κεγκέρογλου ξεκίνησε την συλλογή υπογραφών ανακοινώνοντας την επόμενη μέρα την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος. Λίγο αργότερα, την πρόθεσή του για υποψηφιότητα ανακοίνωσε και ο Παύλος Γερουλάνος.

Στις 15 Οκτωβρίου, ο Παύλος Χρηστίδης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος και παραιτήθηκε από την θέση του εκπροσώπου τύπου.

Την ίδια μέρα, η καταληκτική προθεσμία για την συλλογή υπογραφών μεταφέρθηκε από τις 15 στις 21 Οκτωβρίου. Στις 20 Οκτωβρίου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Γιώργος Παπανδρέου, και ενόσω η Φώφη Γεννηματά έδινε μάχη για τη ζωή της στο νοσοκομείο.

Την επόμενη ημέρα, ο Βασίλης Κεγκέρογλου αποσύρθηκε από την εκλογική διαδικασία, λόγω της υποψηφιότητας Παπανδρέου.

Στις 25 Οκτωβρίου 2021, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, απεβίωσε σε ηλικία 56 ετών στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» από καρκίνο.

Στις 16 Νοεμβρίου 2021 ανακοινώθηκε η διεξαγωγή τηλεμαχίας, για τις 29 Νοεμβρίου από την ΕΡΤ.

Λίγα 24ωρα πριν τη μάχη του δεύτερου γύρου των εκλογών ο Γιώργος Παπανδρέου πολώνει το κλίμα προσπαθώντας να δημιουργήσει διασπαστικές τάσεις στην εκλογική δεξαμενή κάτι που φαίνεται να αποφεύγει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Όλα τα αποτελέσματα των εκλογών του ΚΙΝΑΛ μόνο στο Newsbomb.gr.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ποιος ήταν ο πρώην μετρ του Νότη Σφακιανάκη που αυτοκτόνησε - «Ράγισε» καρδιές το αντίο του Μουκίδη

Ληστεία με ομηρία στα ΕΛΤΑ Κορωπίου - Συνελήφθη ο δράστης

Απογραφή 2021: Τι θα κερδίσουν όσοι αυτοαπογραφούν - Πώς θα μπείτε στην κλήρωση

Η Φάρμα: «Έκαψε» το αγρόκτημα με το μπάνιο της η Κρίστυ Λυκοπούλου (video)