ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μήνυμα Τσίπρα με τη διαγραφή Κουρουμπλή - «Ναι» στη διαφορετική άποψη, «όχι εκπτώσεις» σε θέματα

Αλέξης Τσίπρας για διαγραφή Κουρουμπλή
Ή ανακαλεί ή διαγράφεται η πρώτη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα
Intime News

Με αυτή την κίνηση του, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε ένα σαφέστατο μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος του

Μήνυμα προς όλες τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε με την διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο σαφές πως δεν θα ανεχθεί «παραφωνίες» πάνω σε θέματα αρχής.

Παράλληλα, δείχνει πως πλέον είναι έτοιμος να πάρει δραστικά μέτρα σε περίπτωση που χρειαστεί ξανά, καθώς έσπασε το «ταμπού» των διαγραφών. Πάντως, για ακόμα μία φόρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να στρέψει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας για λάθος λόγους, την ώρα που επιχειρούσε να στριμώξει την κυβέρνηση στα «σχοινιά» μέσω της έρευνας Τσιόδρα-Λύτρα.

Τελεσίγραφο

Είναι αλήθεια πως οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη η συζήτηση επί του Προϋπολογισμού, «πάγωσαν» από το ξέσπασμα του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Μάλιστα, οι Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Φίλης που βρίσκονταν στην αίθουσα εκείνη τη στιγμή, πήραν σαφέστατες αποστάσεις από τα όσα είπε ο σύντροφος τους.

Αμέσως ενημερώθηκε από την Όλγα Γεροβασίλη, ο Αλέξης Τσίπρας που βρίσκονταν στον δρόμο της επιστροφής από τις Βρυξέλλες, όπου έλαβε μέρος στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Ακούγοντας τι έχει ακριβώς συμβεί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε σαφέστατες οδηγίες στη Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας – όπως εγκαίρως σας ενημέρωσε το Newsbomb.gr. Ή ανακαλεί ή διαγράφεται.

Εν τέλει, ο πρώην υπουργός αρνήθηκε να ανακαλέσει και απάντησε αρνητικά στο «τελεσίγραφο» που του έδωσε η Όλγα Γεροβασίλη -για τους λόγους που εξήγησε στο Newsbomb.gr- και έτσι τέθηκε αυτομάτως εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μήνυμα Τσίπρα…

Με αυτή την κίνηση του, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε ένα σαφέστατο μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος του. Σε ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, η διαφορετική άποψη δεν είναι απλά αποδεκτή, αλλά κατοχυρωμένο δικαίωμα.

Και ο ίδιος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε πρόσφατα ότι το ασπάζεται απόλυτα, όταν και ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος μπήκε «ασπίδα» στους κυρίους Φίλη και Ξανθό, για να τους προστατεύσει από τα πυρά που δέχθηκαν από συντρόφους τους, με αφορμή τη στάση τους στην υπόθεση των «VIP ΜΕΘ».

Όμως, συμπεριφορές αήθεις -έτσι την εξέλαβαν αυτή του Κουρουμπλή- που ξεφεύγουν από τον πολιτικό πολιτισμό της Αριστεράς, δεν θα γίνονται ανεκτές. «Δεν θα κάνουμε ότι μας έκανε η Νέα Δημοκρατία, που επένδυσε πολιτικά στη “πτωματολογία” και στη τραγωδία στο Μάτι», είπε στο Newsbomb.gr στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

…και προς την κυβέρνηση

Δείχνοντας με τη διαγραφή Κουρουμπλή πως σε θέματα ηθικής τάξης είναι άτεγκτος, ο Αλέξης Τσίπρας βάζει δύσκολα και προς την κυβερνητική πλευρά. Θα πράξει κάτι ανάλογο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε περίπτωση που κάποιος βουλευτής του συμπεριφερθεί με τρόπο απαράδεκτο – όπως πολλές φορές έχουν πράξει βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σε πολλές περιπτώσεις;- αναρωτιούνται στην Κουμουνδούρου.
Παράλληλα, αφού το θέμα Κουρουμπλή λύθηκε εν τη γενέσει του, από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε να μάθουν αν ο πρωθυπουργός θα δώσει καθαρές απαντήσεις για τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr: Χιονοπτώσεις από την Κηφισιά και πάνω το Σάββατο – Πού θα το στρώσει

Καιρός: «Κλείδωσαν» τα χιόνια το Σαββατοκύριακο - Τι καιρό θα κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Μπουρλά: Τον Μάρτιο το εμβόλιο για τη μετάλλαξη Όμικρον - Τον Απρίλιο το χάπι για τον κορονοϊό