ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Και 50.000 να φτάσουν τα κρούσματα δεν χρειάζεται πανικός

Άδωνις Γεωργιάδης
Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην πορεία των κρουσμάτων, στη λογική των νέων μέτρων για τη μετάλλαξη Όμικρον αλλά και στα rapid test
INTIME

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην πορεία των κρουσμάτων, στη λογική των νέων μέτρων για τη μετάλλαξη Όμικρον αλλά και στα rapid test

Τη λογική των νεών μέτρων που ισχύουν από σήμερα αλλά και των μέτρων που θα έρθουν μετά τις 3 Ιανουαρίου εξήγησε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας στο MEGA ότι η κυβέρνηση αφήνει την αγορά να κινηθεί αυτές τις μέρες και μετά θα μπει «φρένο» στην κινητοποίηση που φέρνουν οι γιορτές.

«Ανακοινώθηκαν χθες τα μέτρα για αυτές τις ημέρες. Την άλλη εβδομάδα θα συνέλθει εκ νέου η Επιτροπή για να δούμε εάν υπάρχει κάποια έκρηξη. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα ληφθούν επιπλέον μέτρα για την επόμενη εβδομάδα, πάλι ήπια. Με την αρχή του χρόνου θα έχουμε λίγα παραπάνω μέτρα, όχι lockdown, απλώς και μόνο για να μπει ένα φρένο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης «η Επιτροπή εισηγείται, η κυβέρνηση αποφασίζει. Να δουλέψουμε καλά στις γιορτές, δεν χρειάζεται πανικός. Η Ελλάδα παραμένει με ανοιχτή οικονομία και αγορά. Με το πέρας των εορτών θα υπάρχει μία μικρή περίοδος για μάζεμα, για να μην ξεφύγει η κατάσταση».

Επιπλέον, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως με τη μετάλλαξη Όμικρον ελάχιστοι μπαίνουν στις ΜΕΘ: «Και 50.000 κρούσματα να έχουμε την ημέρα, δεν χρειάζεται πανικός».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο κόστος των μοριακών τεστ και των rapid test λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει τις φθηνότερες τιμές στην Ευρώπη σχετικά με το PCR test, ενώ τα rapid και self test είναι σε πολύ καλό επίπεδο ασφάλειας και αξιοπιστίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης εμφανίστηκε, τέλος, κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο να διατίθενται δωρεάν τα rapid test στους εμβολιασμένους: «Αν η κυβέρνηση επιδοτήσει τα rapid test για όλο τον πληθυσμό ασταμάτητα και πάντα, είναι δισεκατομμύρια αυτά και θα χρεωκοπήσουμε και θα έχουμε μνημόνιο. Αυτό θέλετε;».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα το πρώτο 48ωρο

Το ορφανοτροφείο της φρίκης: Είχαν φτιάξει μέχρι και… τιμωρητήριο για τα παιδιά

Νίκος Οικονομόπουλος: Ο κορονοϊός με βρήκε δύσκολα – Η Θεία Κοινωνία είναι το φάρμακο των ανθρώπων