ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν τα «μικροπροβλήματα» που βλέπει ο Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την έντονη αντίδραση των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη σε «μικροπροβλήματα» που ενδεχομένως και να προκληθούν τις επόμενες εβδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων, συνδυαστικά με την εκτόξευση των κρουσμάτων που έχει σημειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα απαριθμούν όλα τα προβλήματα που προκαλούνται από την πολιτική της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας των πρωθυπουργό «σύμμαχο» της πανδημίας.

Ο ορισμός της ανοσίας της αγέλης

Το μείζον για την Κουμουνδούρου στην παρούσα φάση, με τα σχολεία ανοιχτά, είναι το γεγονός ότι πάνω από 30.000 γονείς, των οποίων τα παιδιά νοσούν, θα αποτελέσουν κινητές εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Κατά τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, η χθεσινή μέρα δίνει τον ορισμό της ανοσίας αγέλης: Χιλιάδες παιδιά θα νοσούν στα σχολεία μεταφέροντας τον ιό στο σπίτι και οι γονείς τους, με τους οποίους έχουν επαφή όλη μέρα, θα μεταφέρουν τον ιό από το σπίτι σε χώρους εργασίας με τη χρήση των μέσων μεταφοράς και εν τέλει σε όλη την κοινότητα, αφού η κυβέρνηση επιμένει να αρνείται την πρόβλεψη άδειας ειδικού σκοπού για όσους γονείς έχουν παιδιά που νοσούν.

«Και μετά θα τους κουνά το δάχτυλο για ατομική ευθύνη», σχολίασε στο Newsbomb.gr κορυφαίο στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μπάχαλο με τα τεστ

Τα όσα προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, με την έλλειψη των self test στα φαρμακεία, ήταν η κορυφή του παγόβουνου της κυβερνητικής «ανικανότητας», κατά τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, σχολιάζουν με δεικτικό τρόπο τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για το ότι βρέθηκαν σχεδόν 16.000 μαθητές θετικοί με τα self test.

Από την Κουμουνδούρου, υπογραμμίζουν πως η κυβέρνηση προσπαθεί να μετριάσει την κατακραυγή για το ότι ανοίγει τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν, με το «εγκληματικό» -κατά τη γνώμη τους» πρωτόκολλο «50+1%» και τάξεις 25-29 μαθητών.

Επίσης, σημειώνουν ότι Μαξίμου και υπουργείο Παιδείας αγνοούν τη διεθνή πρακτική που ακολουθούν άλλες ευρωπαϊκές χώρες για το άνοιγμα των σχολείων και ότι ακόμα και το ανεπαρκές μέτρο του self test δεν οργανώθηκε για να παρασχεθεί σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, κάνοντας λόγο για ένα ακόμη «επιτελικό μπάχαλο».

Τα «μικροπροβλήματα» της οργής

Στον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε οργή η χθεσινή αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη σε «μικροπροβλήματα» που πιθανά θα προκύψουν τις επόμενες εβδομάδες.

«”Μικροπροβλήματα” είναι η νέα επιβάρυνση που έρχεται στο ήδη υπό κατάρρευση ΕΣΥ, με τον τρόπο με τον οποίον ανοίγουν τα σχολεία, την ώρα που τις τελευταίες μόνο δέκα μέρες οι ημερήσιες εισαγωγές περιστατικών Covid στα νοσοκομεία έχουν εκτοξευθεί από 340 σε 632, με την ημερήσια μεταβολή των εισαγωγών τη Δευτέρα να έχει σκαρφαλώσει στο 21%;», αναρωτιούνται στελέχη του τομέα Υγείας της Κουμουνδούρου.

Ανησυχία προκαλεί, επίσης, τόσο η αύξηση των θανάτων σε 85 την Δευτερά, από 66 την Κυριακή, όσο και του αριθμού των διασωληνωμένων από τους 642 την Κυριακή, σε 654 την Δευτέρα.

Παράλληλα, θεωρούν ότι η κυβέρνηση υιοθετεί την άκρως επικίνδυνη ρητορική περί «μειωμένου κινδύνου» από την μετάλλαξη «Ο» και ήδη διαρρέει πληροφορίες για «χαλάρωση μέτρων», την ώρα που ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου (έως 9/1) στο ΕΣΥ έχει φτάσει στους 556 ασθενείς, ενώ του προηγούμενου επταημέρου ήταν 392.

Ένα ακόμα «μικροπρόβλημα» στο οποίο εστιάζουν, είναι το ότι ενώ περιμένουν κατακόρυφη αύξηση σε κρούσματα και ενδεχόμενες νοσηλείες για παιδιά, αναστέλλουν την κανονική λειτουργία του Παίδων Πεντέλης για να το κάνουν εμβολιαστικό κέντρο.

«Είναι ο μόνος πολίτης της χώρας που βλέπει “μικροπροβλήματα” στη διαχείριση της πανδημίας κι αυτό καθιστά τον ίδιο από μόνο του ένα μεγάλο πρόβλημα για τους πολίτες και την καθημερινότητα τους», τονίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλος σεισμός στην Κύπρο - Αισθητός σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο

Κακοκαιρία Διομήδης: Ξεκίνησε με καταιγίδα στην Αττική – Λευκό τοπίο στα βόρεια

Survivor Spoiler: Αναχώρησε για Άγιο Δομίνικο - Το σχόλιο της συντρόφου του (video)

Πέθανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι