ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για κακοκαιρία Ελπίδα: Έγιναν λάθη, υπήρξε πρόβλημα συντονισμού, θα αναζητηθούν ευθύνες

Οικονόμου για κακοκαιρία Ελπίδα: Έγιναν λάθη, υπήρξε πρόβλημα συντονισμού, θα αναζητηθούν ευθύνες
Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε σε λάθη και προβλήματα συντονισμού για την κακοκαιρία Ελπίδα και προανήγγειλε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες
ΙΝΤΙΜΕ

Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε σε λάθη και προβλήματα συντονισμού για την κακοκαιρία Ελπίδα και προανήγγειλε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες

Συγγνώμη για την οποία είπε ότι «δεν είναι προσχηματική» ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία Ελπίδα κυρίως όσον αφορά τους δρόμους αλλά και τις διακοπές ρεύματος.

Όπως είπε, μάλιστα, στον ΑΝΤ1 «θα εντοπιστούν όλες οι αρρυθμίες και όσον αφορά τους ιδιώτες και στο σύνολο του κρατικού μηχανισμού στο επίπεδο των αρμοδιοτήτων του καθενός» παραδεχόμενο ότι «υπήρξε πρόβλημα στον συντονισμό, δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να ανταποκρινόμαστε με μεγαλύτερη επάρκεια».

«Αυτό που πρέπει να γίνει θα γίνει στον κατάλληλο χρόνο για τις ευθύνες. Το μείζον είναι να αποκατασταθούν τα προβλήματα» συνέχισε ο Γιάννης Οικονόμου επαναλαμβάνοντας ότι «έγιναν λάθη και ο συντονισμός δεν ήταν αυτός που έπρεπε και αυτό είχε τις επιπτώσεις του παντού, θα αποτελούσε προσβολή στην κοινή λογική να μην το πούμε αυτό».

Ειδικά για την κατάσταση στην Αττική Οδό είπε ότι «δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την εταιρεία» ενώ για τους υπόλοιπους δρόμους της Αττικής σημείωσε με νόημα ότι «για κάθε δρόμο υπάρχει ένας υπεύθυνος και μια αρμοδιότητα».

«Υπήρξαν πράγματα που λειτούργησαν σωστά και πράγματα που δεν λειτούργησαν. Ο καθένας που είχε αρμοδιότητα πρέπει να εξηγήσει το επόμενο διάστημα στην κοινωνία τι δεν πήγε σωστά. Σε αυτή την κακοκαιρία ο βαθμός ανταπόκρισης δεν ήταν αυτός που έπρεπε» πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε, τέλος, ότι «είχαμε πρόβλεψη για ισχυρό φαινόμενο αλλά η ένταση και η διάρκειά του ήταν νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε. Αν είχαμε την πρόβλεψη ενδεχομένως να ήταν σώφρων να είχαμε αργία τη Δευτέρα. Δεν υπήρχε η αίσθηση ότι η σφοδρότητα θα ήταν τέτοια από το πρωί και όχι από το μεσημέρι και μετά στην Αττική» προσθέτοντας ότι «δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις τέτοια φαινόμενα και να μην έχεις αρρυθμίες

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πυρ ομαδόν κατά της Αττικής Οδού από την κυβέρνηση - Μηνύσεις από οδηγούς που εγκλωβίστηκαν

Ο Μητσοτάκης, η Ελπίς, η δυσφορία και ο ανασχηματισμός