ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεοδωράκης διαγράφει στελέχη που στηρίζουν Καμμένο

Ο Θεοδωράκης διαγράφει στελέχη που στηρίζουν Καμμένο

Σε διαγραφές στελεχών της «Σπίθας» που στηρίζουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου προχώρησε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Οι διαγραφές αποφασίστηκαν για στελέχη που υπέγραψαν το «συμβόλαιο Τιμής, για τη σωτηρία της πατρίδας», που έχει συνταχθεί από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Τόσο ο κ. Θεοδωράκης όσο και η Εκτελεστική Γραμματεία του Πολιτικού Συμβουλίου της κίνησης αποφάσισαν της διαγραφές καθώς έχει αποφασιστεί να μην μετέχει η «Σπίθα» στις εθνικές εκλογές. Η ηγεσία έχει καλέσει τους πολίτες να ψηφίσουν κατά συνείδηση, παροτρύνοντάς τους να καταδικάσουν δια της ψήφου τους την πολιτική των μνημονίων.

Στην απόφαση για τις διαγραφές, που ελήφθη στις 8 Απριλίου, αναφέρεται ότι η σύμπραξη με ένα κόμμα, όταν υπάρχει απόφαση της Σπίθας να μην κατέλθει στις εκλογές συνιστά «πολιτική απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού, σαφώς αντικαταστατική πράξη και δεν συνάδει με τον ήθος που κάθε συναγωνιστής μας πρέπει να έχει».

Ποιοι διαγράφονται

Σύμφωνα με την απόφαση «θέτουν εαυτόν εκτός Κινήματος» η Σπίθα Νέας Πεντέλης, Πεντέλης, Μελισσίων (εκπρόσωπος Γιώργος Αλαϊάδης), η Σπίθα Αγώνα Ελληνικού (εκπρόσωπος Κώστας Δούκας), η Σπίθα Αποκορώνου-Χανίων (εκπρόσωπος Παντελής Καπαρουδάκης), η Σπίθα Σαράντα Εκκλησιών Θεσσαλονίκης (εκπρόσωπος Δημήτρης Μικρόπουλος) και μέλη του ΚΑΠ που συμμετέχουν στην Λαϊκή Συνέλευση Παλαιού Φαλήρου (Γιώργος Σεμερτζιάν, Ιωάννα Κοκκίνου).

Πάντως, εντύπωση προκαλεί η παραδοχή της ηγεσίας της Σπίθας ότι εντός του κινήματος αναπτύχθηκαν «πολλά γεγονότα εσωστρέφειας» τους τελευταίους μήνες.

«Οι επιδιώξεις των συγκεκριμένων ατόμων αποκαλύφθηκαν με τον σαφέστερο τρόπο και είναι σαφές ότι οι σκοποί τους δεν είχαν καμία σχέση με την ιδεολογία και τους στόχους μας», επισημαίνει η Εκτελεστική Γραμματεία.