ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο επεισόδιο με Πολάκη στη Βουλή: Tου έκλεισε το μικρόφωνο ο Αθανασίου, διακόπηκε η συνεδρίαση

Νέο επεισόδιο με Πολάκη στη Βουλή: Tου έκλεισε το μικρόφωνο ο Αθανασίου, διακόπηκε η συνεδρίαση
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης
ΙΝΤΙΜΕ

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη βουλή, ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Χαράλαμπο Αθανασίου.

Στο βήμα της βουλής ανέβηκε να μιλήσει ο Παύλος Πολάκης κατά τη συζήτηση του αναπτυξιακού νόμου. Ωστόσο, θέλησε να τοποθετηθεί στο ζήτημα της Novartis και να απαντήσει στον Άδωνι Γεωργιάδη με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση.

«Ο κύριος Γεωργιάδης είπε να του ζητήσουμε συγγνώμη. Δεν θα ζητήσουμε συγγνώμη και θα σας πω γιατί. Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι σεβαστές αλλά κρίνονται. Ζητήσαμε τη δημοσιοποίηση της απόφασης αρχειοθέτησης. Ο κύριος Γεωργιάδης κατέθεσε 6 σελίδες. Διαβάζοντας τες κατάλαβα γιατί δεν θέλει να δημοσιοποιηθεί. Μιλάμε για ένα σκάνδαλο όπου η Νοβαρτις ήρθε σε συμβιβασμό πληρώνοντας 347 εκατομμύρια επειδή στην Ελλάδα κυβερνητικοί αξιωματούχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες, δωροδοκηθέντες, χειραγώγησαν τις τιμές. Τι δεν πήρε υπόψη της η ανεξάρτητη δικαιοσύνη; Λέει ότι ο κύριος Γεωργιάδης δε λειτούργησε προνομιακά προς την εταιρεία για να ρίξει τους ανταγωνιστές. Η απόφαση της δικαιοσύνης δε βγήκε ομόφωνα άλλα 2 – 1», είπε ο κ. Πολάκης, με τον Χαράλαμπο Αθανασίου να του ζητά να σταματήσει να αναφέρεται στο θέμα και να μιλήσει για το νομοσχέδιο.

«Αυτό είναι ο εξευτελισμός του ελληνικού κοινοβουλίου» φώναξε ο κ. Πολάκης και ακολούθησε έντονος διάλογος.

  • Παύλος Πολάκης: Κύριε Γεωργιάδη επειδή βάλατε το επειδή δεν μπορείτε να απαντήσετε βάλατε τον πρόεδρο;
  • Χαράλαμπος Αθανασίου: Σας ανακαλώ στην τάξη για δεύτερη φορά. Εφαρμόζω τον κανονισμό. Σας αφαιρώ το λόγο. Αν δε συμμορφωθείτε θα διακόψω τη συνεδρίαση και θα καλέσω τον πρόεδρο της Βουλής.

Ο κ. Αθανασίου έκλεισε το μικρόφωνο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φόρεσε τη μάσκα του και άρχισε να μιλά στον Άδωνι Γεωργιάδη από κοντά, ενώ ο κ. Αθανασίου που εκτελούσε καίγοντας προέδρου κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής για να επιβάλλει κοινοβουλευτική ποινή.

Ο Παύλος Πολακης συνέχιζε να μιλάει για την υπόθεση Νοβαρτις και τις υπουργικές αποφάσεις και οι βουλευτές της ΝΔ φώναζαν «ντροπή», «μην ευτελιζετε τη Βουλή», «εδώ δεν είναι δικαστήριο, πηγαίνετε στο δικαστήριο να τα λύσετε». Κάποια στιγμή ο Πολακης μιλούσε στο τηλέφωνο όσο καθόταν στο βήμα, και του φώναξαν από κάτω «παίρνετε γραμμη;» κι εκείνος απάντησε «δεν παίρνω γραμμή, εγώ εχω επάγγελμα, χειρουργω».

«Ο κύριος Πολακης δεν θα μεταβάλλει τον χώρο του κοινοβουλιου σε χώρο κοινού ακτιβισμού»

Επεισοδιακά ολοκληρώθηκε τελικά η συνεδρίαση της Βουλής για τη συζήτηση του νέου αναπτυξιακού νόμου. Μετά την αφαίρεση του λόγου και το κλείσιμο του μικροφώνου στον Παύλο Πολάκη από Χαράλαμπο Αθανασίου που εκτελούσε καθηκοντα Προέδρου, η συνεδρίαση διεκόπη και περίπου μια ώρα αργότερα ανακοινώθηκε από τον Αθανάσιο Μπούρα η συνέχιση της συνεδρίασης αύριο.

«Επικοινώνησα με τον πρόεδρο της Βουλής τον κύριο Τασούλα και μου ζήτησε διακοπή της Βουλής. Ο κύριος Πολακης από τον οποίο αφαιρέθηκε ο λόγος δεν θα μεταβάλλει τον χώρο του κοινοβουλιου σε χώρο φτηνού ακτιβισμού και όσοι τον ανέχονται και τον καλύπτουν έχουν τεραστιες ευθύνες. Διακόπτεται η συνεδρίαση της Βουλής και θα συνεχιστεί αύριο».

H ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

«Ο κ. Πολάκης, παρά τη διακοπή της συνεδριάσεως, καθώς κατά τον Πρόεδρο παραβίαζε τον κανονισμό, αρνείται να κατέβει από το βήμα και φωνάζει επί δεκάλεπτο μόνος του. Δεν έχω μιλήσει καθόλου. Λυπούμαι που δεν τον συγκρατούν και ένας βουλευτής και πρώην υπουργός γίνεται τόσο ρεζίλι», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Nέα κόντρα Γεωργιάδη-Πολάκη στα social media