ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜέΡΑ25 κατά Αδαμοπούλου: Το χρονικό μιας προμελετημένης αποχώρησης

ΜέΡΑ25
Intime News

Ανακοίνωση κατά της Αγγελική Αδαμοπούλου εξέδωσε το ΜέΡΑ25 

«Αποδεικνύοντας ότι στο ΜέΡΑ25 αναγνωρίζουμε έμπρακτα το δικαίωμα στη διαφορετική άποψη, το κόμμα μας δεν αντέδρασε -όπως άλλα κόμματα θα έκαναν- στις πιο πάνω διαφοροποιήσεις της κας Αδαμοπούλου. Κι όμως: η κα Αδαμοπούλου δεν ερυθριάζει κατηγορώντας το ΜέΡΑ25», αναφέρει μεταξύ άλλων το ΜέΡΑ25

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η κα Αδαμοπούλου, που έχει ήδη βάλει πλώρη προς τον ΣΥΡΙΖΑ έχοντας χρησιμοποιήσει σαν εφαλτήριο την είσοδό της στη Βουλή μέσω του ΜέΡΑ25, είναι σαφές ότι δεν αισθανόταν «ιδεολογικά καλά» στους κόλπους ενός κόμματος που λέει αυτά που πιστεύει και πιστεύει αυτά που λέει.

Η κυρία Αδαμοπούλου διαφοροποιείτο συστηματικά σε καίρια πολιτικά ζητήματα, ως επί το πλείστον υιοθετώντας συντηρητικές θέσεις σε αντιδιαστολή με τις αξίες και θέσεις των μελών του ΜέΡΑ25. Παραδείγματος χάριν, στη Συνταγματική Αναθεώρηση διαφοροποιήθηκε από την υπόλοιπη Κοινοβουλευτική Ομάδα(ΚΟ) που ψήφισε υπέρ της απαλοιφής της αναγνώρισης επικρατούσας θρησκείας από το ισχύον Σύνταγμα, ψηφίζοντας η ίδια «παρών».

Στο σχέδιο νόμου για τα ζώα συντροφιάς -παρά το γεγονός ότι ήταν ειδική αγορήτρια- διαφοροποιήθηκε (χωρίς πρότερη προειδοποίηση της ομάδας μας) από τη θέση του ΜέΡΑ25, χωρίς καν να παραθέσει τη θέση του κόμματος ως όφειλε από το Καταστατικό.

Τον Απρίλιο του 2020 -λόγω της πανδημίας- η ΚΟ αποφάσισε τη διάθεση του 50% της βουλευτικής αποζημίωσης για ενίσχυση τριών νοσοκομείων που θα αποφασίζονταν από κοινού, για όσο διάστημα διαρκούσε η απαγόρευση κυκλοφορίας. Η κα Αδαμοπούλου διαφοροποιήθηκε από την απόφαση αυτή (όπως και η κα Αδάμου) και εξέφρασε την πρόθεσή της να κινηθεί ατομικά, περιορίζοντας στον ένα μήνα το διάστημα της σχετικής ενίσχυσης. Μάλιστα επέμεινε να διατεθούν χρήματα σε νοσοκομείο της περιφέρειάς της αντί να κατευθυνθούν σε νοσοκομεία αναφοράς που θα σήκωναν το μεγαλύτερο βάρος

Επί πλέον, αρνείτο συστηματικά να συνυπογράφει ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου όπως, π.χ. οι εξής:

«Η ισοπεδωτική μονοφωνία των Ολιγαρχών πλήττει βάναυσα τη Δημοκρατία μας» - που αφορά την διακοπή της σατυρικής παράστασης Ζαραλίκου από μπράβους του Μαρινάκη

«Απαράδεκτες εργασιακές πρακτικές» για τα κάτεργα των JUMBO του Βακάκη

«Υπηρεσιακή κατάσταση των επτά αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατηγορούμενων για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα», ερώτηση σε συνεργασία με την Εναλλακτική Παρέμβαση - Δικηγορική Ανατροπή (Θ. Καμπαγιάννης), την οποία αρνήθηκε να συνυπογράψει

«Απολύσεις εργαζομένων στο ξενοδοχείο Χίλτον» - άλλο ένα εργασιακό ζήτημα που αρνήθηκε να συνυπογράψει

«Νέο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας κατά Ρομά συμπολιτών μας»

«Η επίσημη αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία» από το νομικό σύστημα καθυστερεί αδικαιολόγητα στην Ελλάδα. Αίτημα και απαίτηση κάθε σύγχρονου πολίτη η υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας μας για αντιμετώπιση της γυναικοκτονίας ως διακριτό ειδεχθές έγκλημα σεξιστικών αιτίων».

Τη συγκεκριμένη ερώτηση υπέγραψαν στις 8 Μάρτη οι βουλεύτριες του ΜέΡΑ25, πλην της Αγγελικής Αδαμοπούλου.

Αποδεικνύοντας ότι στο ΜέΡΑ25 αναγνωρίζουμε έμπρακτα το δικαίωμα στη διαφορετική άποψη, το κόμμα μας δεν αντέδρασε -όπως άλλα κόμματα θα έκαναν- στις πιο πάνω διαφοροποιήσεις της κας Αδαμοπούλου. Κι όμως: η κα Αδαμοπούλου δεν ερυθριάζει κατηγορώντας το ΜέΡΑ25 «για έλλειμμα δημοκρατίας, ισότητας και υπευθυνότητας… πλεόνασμα διακριτικής μεταχείρισης υπέρ συγκεκριμένων βουλευτών και στελεχών»!

Στην επιστολή αποχώρησής της η κα Αδαμοπούλου εύχεται στο ΜέΡΑ25:

«Να βρει τη δύναμη, την ειλικρίνεια, και τον τρόπο να επανέλθει στα αγνά και υψηλά ιδανικά που πριν λίγα χρόνια ένωσαν σε μια γροθιά όσες και όσους από εμάς στηρίξαμε άδολα το όραμα για μια πιο δίκαιη Ελλάδα σε έναν πιο δίκαιο κόσμο».

Με την σειρά μας, της ευχόμαστε στο κόμμα που πηγαίνει να βρει στήριξη ανάλογη με εκείνη που της δώσαμε.

Αυτό που σίγουρα δεν θα βρει είναι ένα κόμμα χωρίς δεσμεύσεις σε ολιγάρχες, έτοιμο να χαλάσει τα σχέδιά τους – δηλαδή την κοινοβουλευτική αριθμητική που στόχο έχει τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης του ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ σε τρόικα και ολιγαρχία.

Διαβάστε επίσης

ΜέΡΑ25: Ανεξαρτητοποιήθηκε η Αγγελική Αδαμοπούλου - Αιχμηρή ανακοίνωση Βαρουφάκη