ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Δένδια στην Αλβανία: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και ομογενείς

Επίσκεψη Δένδια στην Αλβανία: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και ομογενείς
Ο Νίκος Δένδιας με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, Αναστάσιο.
twitter

Εκτός από τις μέχρι τώρα συναντήσεις του ο Νίκος Δένδιας θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Συναντήσεις με τον αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο και τον πρόεδρο του παραρτήματος του κόμματος «Ομόνοια» στη Χειμάρρα Φρέντη Μπελέρη είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στην Αλβανία.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Τwitter, ο κ. Μπελέρη ενημέρωσε τον υπουργό για ζητήματα που απασχολούν την ελληνική εθνική μειονότητα Αλβανίας.

Συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας

Συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας, Όλτα Χάκα (Olta Xhaçka), πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στην Αλβανία.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η ενίσχυση των ελληνοαλβανικών σχέσεων σε όλους τους τομείς, η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ουκρανία, σε συνέχεια της ρωσικής εισβολής, και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα. Θα πραγματοποιηθεί κατ' ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα λάβει χώρα γεύμα εργασίας. Οι συζητήσεις θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην πορεία των ελληνοαλβανικών σχέσεων σε όλους τους τομείς, στην προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), στις εξελίξεις στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.