ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχεί για τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε Ουκρανικό-Εθνικά

Ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας
Intimenews

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι «ψεύδεται και αποκρύπτει πληροφορίες»

Την έντονη ανησυχία τους για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα εθνικά συμφέροντα, τόσο στη μεγάλη κρίση της Ουκρανίας, όσο και σε ότι έχει σχέση με την Τουρκία, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, που πιστεύει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να «πληρώσει» ακριβά τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν οι ΗΠΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς να λάβει τίποτα.

Η Κουμουνδούρου κατηγορεί το Μαξίμου ότι «ψεύδεται και αποκρύπτει πληροφορίες», υποστηρίζοντας ότι παίζει επικίνδυνα «παιχνίδια με τη φωτιά» στις πλάτες του ελληνικού λαού, προκειμένου να κερδίσει πολιτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Επικίνδυνοι και ψεύτες»

Η επιλογή της κυβέρνησης να στείλει επιπλέον όπλα στην Ουκρανία, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως αναφέρουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, η κίνηση αυτή εμπλέκει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στον πόλεμο, καθώς η Ελλάδα εμφανίζεται να είναι μία από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες που είναι πάντα πρόθυμες να στείλουν όπλα στον ουκρανικό στρατό.

Μάλιστα, φαίνεται ότι αυτά τα όπλα δεν είναι σαν τα καλάσνικοφ της πρώτης παρτίδας που είχε αποστείλει στο Κίεβο η Αθήνα, αλλά συστήματα τα οποία χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα οποία θα αποδυναμώσουν την επιχειρησιακή τους δυνατότητα.

Η αποστολή των όπλων, αυτή καθ’ αυτή, αποτελεί τον έναν λόγο της «έκρηξης» της Κουμουνδούρου. Ο δεύτερος -και ίσως πιο σημαντικός- είναι το ότι η κυβέρνηση απέκρυψε πλήρως αυτή της την απόφαση, καθώς οι πολίτες και οι πολιτικές δυνάμεις το έμαθαν από ένα tweet του αμερικανού υπουργού Άμυνας, που ανέφερε ότι η χώρας μας θα στείλει εκ νέου πολεμικό υλικό στο καθεστώς του Κιέβου, μαζί με ορισμένες άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η απόκρυψη της παραπάνω πληροφορίας, συνδυαστικά με την αθέτηση της δήλωσης του υπουργού Άμυνας Νίκου Παπαναγιωτόπουλου, που είχε υποστηρίξει ότι δεν θα στείλουμε ξανά όπλα στην Ουκρανία, χαρακτηρίζονται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «επικίνδυνες για τον ελληνικό λαό και τη χώρα».

Τα «δώρα» Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον

Από την Κουμουνδούρου ισχυρίζονται ότι η παραπάνω απόφαση που παρέμεινε κρυφή από την πλευρά του Μαξίμου, γιατί ήταν το «δώρο» που κόμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αμερικανική πλευρά κατά την πρόσφατη επίσκεψη του, με σκοπό να λάβει προσωπικά ανταλλάγματα.

Αν και η κατηγορία αυτή που εξαπολύει σε βάρος του πρωθυπουργού ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαίτερα σκληρή, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν ότι όλα συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι είναι πέρα για πέρα αληθινή. «Το προσωπικό αντάλλαγμα που έλαβε ο Κ.Μητσοτάκης, ήταν η θερμή υποδοχή του αμερικανικού κατεστημένου», είπε στο Newsbomb.gr κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανησυχία από τα τουρκικά τερτίπια

Η Κουμουνδούρου, όχι μόνο κατηγορεί τον πρωθυπουργό για προσωπική ατζέντα κατά το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, αλλά του χρεώνει και το ότι δεν μπόρεσε να αποσπάσει τίποτα το θετικό για τη χώρα μας, καθώς η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Μάλιστα, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι απέκρυψε το σοβαρότατο περιστατικό παραβίασης του εθνικού εναέριου χώρου στην Αλεξανδρούπολη, «προκειμένου να μη χαλάσει την επικοινωνιακή εικόνα της επίσκεψης στις ΗΠΑ και της δήθεν αναβαθμισμένης Ελλάδας, ενώ η παραβίαση αυτή λίγα μίλια από τη νέα αμερικανική βάση της Αλεξανδρούπολης θα έπρεπε να αποτελέσει τρανταχτή απόδειξη της απειλής που συνιστούν οι ενέργειες της Τουρκίας».

Την ίδια πάντως στιγμή, από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν τις αστειότητες του τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν που δήλωσε ότι δεν υπάρχει για αυτόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας από τους συμμάχους μας να λάβουν, επιτέλους, τα μέτρα τους απέναντι στη τουρκική επιθετικότητα.

Διαβαστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα στον πόλεμο της Ουκρανίας