ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το «μεγάλο ευχαριστώ» Τσίπρα σε Τζανακόπουλο

Τσίπρας - Τζανακόπουλος
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από τη θέση του γραμματέα του κόμματο
Intime News

Την επιτυχία του Δημήτρη Τζανακόπουλου, αναγνώρισε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, ο Αλέξης Τσίπρας

Ήταν γνωστό εδώ και καιρό στους παροικούντες την Κουμουνδούρου, πως ο απερχόμενος γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από τη θέση, καθώς η πίεση όλων αυτών των μηνών ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.

Άλλωστε, του «έπεσε ο κλήρος» της ανασυγκρότησης και της διεύρυνσης, αλλά και η διοργάνωση των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, ένα πρωτόγνωρο για την Κουμουνδούρου εγχείρημα, το οποίο στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Επομένως, ήταν λογική η εμφανής συγκίνηση του τη στιγμή που πήρε τον λόγο, αμέσως μετά τον Αλέξη Τσίπρα, κατά την οποία έκανε εκτενέστατη αναφορά στο μήνυμα των εκλογών της 15ης Μαΐου, κάνοντας λόγο για ένα «μεγάλο πολιτικό γεγονός, με όρους Αριστεράς», συμπληρώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έχει ως στόχο «μια μαζική οργάνωση νεολαίας», αλλά και «να διατηρήσει σε κίνηση την “κληρονομιά” του Μαΐου».

Την επιτυχία του Δημήτρη Τζανακόπουλου, αναγνώρισε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, ο Αλέξης Τσίπρας. «Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στη σημαντική δουλειά όλο αυτό το διάστημα ενός ανθρώπου που είναι εδώ και πολλά χρόνια δίπλα μου και που ειλικρινά πιστεύω ότι χωρίς τη δική του συνεισφορά, δε θα είχαμε πετύχει αυτά τα σημαντικά βήματα», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια, τόνισε πως «ο Δημήτρης ο Τζανακόπουλος είναι ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που κατάφερε το μεγάλο οργανωτικό άλμα. Ο Γραμματέας που επι των ημερών του το κόμμα μας πέτυχε να πενταπλασιάσει τα μέλη του.

Και πιστεύω ότι ένα μεγάλο μέρος αυτής τη επιτυχίας οφείλεται στη προσωπική του εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια, στην κομματική του αφοσίωση, και στην ανιδιοτέλειά του.

Θέλω να τον ευχαριστήσω από καρδιάς. Και θέλω να τον ευχαριστήσω και για την Ιώβεια υπομονή του όλο αυτό το διάστημα».

Ο Αλέξη Τσίπρας αποκάλυψε στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής πως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε εκφράσει εδώ και καιρό την επιθυμία του να ολοκληρώσει τη θητεία του ως Γραμματέας προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ανάδειξη και άλλων άξιων στελεχών, μόλις ολοκληρώνονταν με επιτυχία η διαδικασία του 3ου Συνεδρίου και της εκλογής προέδρου και ΚΕ από τη βάση.

«Θέλω να τον ευχαριστήσω όχι μόνο για όσα έκανε αλλά και γιατί με υπομονή τήρησε την υπόσχεση που μου έδωσε όλο αυτό το διάστημα να μην δημοσιοποιήσει την επιλογή και την απόφασή του, προκειμένου να μου δώσει το χρόνο και το χώρο να ανακοινώσω εδώ, στην Κεντρική Επιτροπή και όχι στα Μέσα Ενημέρωσης τις αποφάσεις μου», είπε κλείνοντας ο πρώην πρωθυπουργός.

Σχετικές ειδήσεις